Shopping i Turkiet

Turkiet är känt för sina trevliga marknader och basarer där man kan införskaffa semestern souvenirer och fynd. Spana på smycken i guld och silver, härliga kryddor och andra matvaror eller bara supa in atmosfären och pruta tillsammans med lokalborna. Här kan du läsa mer om alla våra bästa shoppingtips!

Marknader i Alanya

Att besöka en marknad i Turkiet är spännande, bara folklivet och kommersen är ett skådespel i sig. I Alanya arrangeras det marknader flera gånger i veckan. På måndagar är det marknad i stadsdelen Oba, inte långt från hotell Taksim International. Den är liten och mysig och hit kommer försäljare med sina egenodlade grönsaker och frukter. Är du mer intresserad av kläder ska du bege dig till marknaden vid Can Hospital på tisdagar. På fredagar är det dessutom frukt- och grönsaksmarknad uppe vid busstationen.

Billiga smycken i mängder

Att handla smycken i guld, silver och med ädelstenar är mycket prisvärt i Turkiet. I Alanya har Plaza Diamond Jewellery ett riktigt bra urval.

Fynda glitter i Side

I den gamla stadsdelen i Side finns flera smyckesbutiker som säljer allt från moderiktiga ringar till glamourösa halsband och eleganta örhängen. Passa på att köpa med något litet hem till blomvakten hemma!

Marknad i Manavgat

På måndagar och torsdagar är det marknad i Manavgat. Utbudet är stort och även lokalborna handlar här, vilket betyder att priserna är lite lägre än på andra marknader. Självklart är det ändå bra att pruta för att få ner priserna. Marknaden i Manavgat är en av de större i området och det är en upplevelse att besöka marknaden och njuta av atmosfären och dofterna från kryddorna.

Fynda i basaren

Om du tycker om att shoppa billigt har du kommit till rätt plats. I Alanya finns två större basarer: en i hamnen och en vid busstationen. Här kan du göra riktigt bra affärer, om du lär dig konsten att pruta. Vid båda basarerna kan du hitta allt från kläder och solglasögon till souvenirer, vattenpipor och mycket, mycket annat.

 

Shoppa på Migros

Vid det lilla nöjesfältet Atatürk Park i Antalya ligger shoppingcentret Migros. Här kan du shoppa bland massor av välkända butiker och märken: Zara och Mango finns till exempel här. En fika på populära Starbucks är ett måste för dig som älskar kaffe. Butikerna håller öppet ända till 22.00.

For your eyes only

På Öga Optik finns skandinavisktalande personal som med hjälp av den senaste tekniken och snabb leverans (3 dagar) ser till att du får rätt glasögon innan semesterveckan är slut. Öga Optik ligger centralt i antika Side.

Turkiska Ullared

I Side finner du den populära kedjan turkiska Ullared på tre olika ställen. Den största butiken på två våningar ligger i Evrenseki, en ligger på strandpromenaden precis innan man kommer fram till gamla Side, och ytterligare en butik ligger mittemot ruinerna i Side. I butikerna finns ofta skandinavisktalande personal.

Marknaden i Side

På lördagar är det marknad i Side, mittemot den stora gröna moskén. Här finner du allt från märkeskopior till smycken, sjalar, frukt, grönsaker och kryddor. Passa på att fynda, oftast är det 25 % lägre utgångspriser på marknaden jämfört med i basaren i Side, och det är också mycket mer prutvänligt här.

Shoppa glasögon i Alanya

Visste du att glasögon är hälften så dyrt som i Sverige? Solglasögon är också mycket billigare än hemma. På Tuana Optik kan du välja bland mängder av kvalitetsbågar och du kan självklart göra en synundersökning på plats. Tuana Optik har två butiker i Alanya, varav en i hamnområdet och en på Atatürkgatan. Butikerna har svensktalande personal och erbjuder gratis hämtning från ditt hotell.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Turkiet, hitta och boka en resa till Turkiet eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Turkiet

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Turkiet

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här