Kappadokien i Turkiet

5 anledningar att resa till Turkiet

Turkiet har länge varit ett de mest populära resmålen för sommarens semesterresor – och det är inte så konstigt. Här väntar långa sandstränder, god mat, nöjen, en rik kultur och sevärdheter. Turkiet är dessutom prisvärt och bjuder på en semester som inte svider i plånboken. Här kan du läsa våra tips om varför du ska resa till just Turkiet!


 

1. Stränderna

I Turkiet väntar sandstränder som den berömda Kleopatrastranden i Alanya, Sides tre stränder med milslånga vyer och den långgrunda sandstranden i Avsallar. Vill du besöka mer okända pärlor kan vi tipsa om Incekum och Gazipasa, en bit utanför Alanya.

2. Maten

Turkiet är känt för sitt goda kök, med paradrätter som kebab, köfte och gözleme. Passa även på att smaka äkta turkiskt te, den söta efterrätten baklava och lite turkish delight. För en äkta turkisk frukost ska du besöka Yamac Café vid fästningen i Alanya, och testa rätten menemen – en äggröra med tomat och chili som smakar underbart.

3. Sevärdheterna

Turkiet har en lång historia och än idag finns historiska sevärdheter kvar att upptäcka. En av Alanyas mest kända sevärdheter är stadens fästning och det Röda tornet som anses vara symbolen för Alanya. I Side ligger Apollons och Athenas tempel och en romersk teater från 100-talet.

Kleopatrastranden i Alanya, Turkiet

4. Naturen

Naturen i Turkiet är fantastisk, med allt från de grönskande Taurusbergen till magiska stenformationer i Kappadokien och naturfenomenet Pamukkale. Vid Kleopatrastranden ligger grottan Damlatas med 15 000 år gamla droppstensformationer och strax utanför Alanya ligger naturreservatet Sapadere Canyon där du kan promenera och ta ett svalkande dopp i floden.

5. Bra hotell

Med Apollo kan du boka hotell i Alanya och Side, som båda bjuder på omtyckta hotell med bra läge. I Alanya rekommenderar vi hotellen Apollo Mondo Family Gold Island och Apollo Mondo Selected Gold Island. Vill du bo i lägenhet är Riviera Apart ett populärt alternativ. I Side tipsar vi om hotellen Turqoise och Melas Resort, som båda ligger precis vid stranden och har hög kundnöjdhet.

Fler restips för Turkiet

Pamukkale i Turkiet