Klocktorn i Antalya

Kultur och nöjen i Turkiet

Vill man hitta på mer än att ligga på stranden så har Turkiet mycket att erbjuda. Här kan du besöka ett äkta turkiskt bad, gå på festival eller besöka Antalyas operahus för en trevlig föreställning. Spana in våra bästa tips på hur du upptäcker Turkiets kultur- och nöjesliv!

Hamam i Antalya

Gå på opera

I oktober 2010 öppnade Antalya Operahus och sedan dess har de haft ett intensivt program med många föreställningar! För de kulturella som vill ha mer än sol och bad rekommenderar vi verkligen att se en föreställning här under din semester!

Koppla av på spa

Varva ner och hitta semesterlugnet. Längs kusten finns många spaanläggningar där kropp och själ kan få sitt – välj till exempel ett klassiskt turkiskt bad eller lyxa till det med en skön massage. Vill du bo på ett hotell med egen spaavdelning ska du boka en resa till Apollo Mondo Selected Gold Island eller Apollo Mondo Family Gold Island.

Hamam

Börja semestern på bästa sätt genom att besöka ett äkta turkiskt bad. Huden skrubbas ren, du blir duschad från topp till tå för att avslutningsvis avnjuta en fantastisk oljemassage.

Gå på festival

Alanyas Turism- och konstfestival hålls i slutet av maj. Nere i hamnen kan du lyssna på olika gratiskonserter och det finns också en marknad med fokus på konst och lokala hantverk. Stämningen och atmosfären under dessa dagar brukar vara på topp och nere i hamnen är det alltid fullt med folk.

Muséet i Side

Precis innan man kommer fram till den gamla stadsporten som leder in till gamla Side finner du Side museum på höger sida. Det är ursprungligen ett gammalt badhus från antiken som i dag har gjorts om till museum. Här får du en inblick i hur det såg ut förr i badhuset och kan också beskåda fynd från utgrävningarna.

Kulturfestival

I slutet av juli till början av september arrangeras en kulturfestival i Side. Gamla Side pyntas med lampor och ljus och man arrangerar konserter med klassisk musik nere vid Apollontemplet som är mycket välbesökta. Kulturfestivalen är från slutet av juli till mitten på september.

Jazzfestival

Är du i Alanya i oktober får du inte missa den årliga jazzfestivalen. Festivalen hålls vid det röda tornet, och bjuder på gratis framträdanden av såväl internationella som turkiska jazzartister.

Sevärdheter i miniformat

I Antalya har man byggt upp en liten stad kallad Mini City, med över 80 av Turkiets mest kända sevärdheter. Här finns till exempel Hagia Sofia-moskén i Istanbul, Kappadokien och Artemistemplet i Efesos i miniatyrformat.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Turkiet, hitta och boka en resa till Turkiet eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Turkiet

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Turkiet

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här