Aktiva nöjen i Turkiet

Solsemestern behöver inte bara innehålla lata soldagar. I Turkiet finns massa fartfyllda aktiviteter att roa sig med. Spela golf i Belek, åk till vattenparken Aqua Park i Alanya eller spela tennis vid Kleopatra stranden. Det finns garanterat något för alla! Spana in våra bästa tips för en aktiv semester här.

Internationella idrottshändelser

Är du sportintresserad har du kanske turen att pricka in någon av alla de internationella idrottstävlingar som äger rum varje år i Alanya. Här kan du exempelvis titta på beach volley i juni och triathlon i oktober. Du kan också se presidentens cykeltävling, som går av stapeln i Alanya den 27 april och har målgång i Istanbul den4 maj. Då brukar Alanyaborna gå man ur huset och den härliga stämningen sprider sig i hela staden. 

Spela tennis på semestern

Många hotell har egna tennisbanor men det finns också fyra banor mitt emot hotell Riviera vid Kleopatrastranden i Alanya. 

Håll dig i form

Side Fitness Center, bredvid ”Doruk Pastanesi”, är ett stort och fräscht gym med moderna maskiner och kunnig, engelsktalande personal. Perfekt för dig som vill ha en aktiv semester!

Gym på stranden

Vill du hålla igång på semestern ska du veta att det på flera platser längs stranden finns träningsställen i det fria för allmänheten. Här kan du gå ett träningspass efter morgonpromenaden eller på kvällen när det är lite svalare. På varje träningsställe finns det runt tio olika maskiner som är helt gratis att använda.

Fartfylld vattenpark

Som omväxling till stranden kan du ta med familjen på en rolig dag på vattenparken Aqua Park i centrala Alanya. Här finns både snabba och lugna vattenrutschkanor för såväl stora som små, och också flera olika pooler. När du vill ta en paus finns det solstolar och en restaurang där du kan fylla på med energi. Öppet från maj till september.  Adress: Saray Mah. Ismet Hilmi Balci Cad. No:62 07400 Alanya.

Spela golf i Belek

Om du är golfintresserad ska du bege dig till Belek,  som ligger cirka 3 mil öster om Antalya. Här finns inte mindre än 14 golf-banor, bland annat flera 18-hålsbanor och en 27-hålsbana. Extra roligt är det kanske att spela på National Golf Club som är Beleks äldsta golfanläggning och som har en 18-hålsbana som ingår i PGA-touren. Adress: National Golf Club Belek Turizm Merkezi, 07500 Serik, Antalya.

Utmana familjen på bowling

Att bowla är ett roligt sätt att umgås med familjen eller kompisgänget. I Alanya ligger Universal Bowling där spelhumöret hålls på topp med bra musik. Det finns också biljard och flipperspel om du föredrar det. Adress: Babaoðlu mah.Fabrikalar cad, Alanya.

Se fler restips för Turkiet