Vacker strand i Alanya

Aktiva nöjen i Turkiet

Solsemestern behöver inte bara innehålla lata soldagar. I Turkiet finns massa fartfyllda aktiviteter att roa sig med. Spela golf i Belek, åk till vattenparken Aqua Park i Alanya eller spela tennis vid Kleopatra stranden. Det finns garanterat något för alla! Spana in våra bästa tips för en aktiv semester här.

Gym på stranden

Vill du hålla igång på semestern ska du veta att det på flera platser längs stranden finns träningsställen i det fria för allmänheten. Här kan du gå ett träningspass efter morgonpromenaden eller på kvällen när det är lite svalare. På varje träningsställe finns det runt tio olika maskiner som är helt gratis att använda.

Fartfylld vattenpark

Som omväxling till stranden kan du ta med familjen på en rolig dag på vattenparken Aqua Park i centrala Alanya. Här finns både snabba och lugna vattenrutschkanor för såväl stora som små, och också flera olika pooler. När du vill ta en paus finns det solstolar och en restaurang där du kan fylla på med energi. Öppet från maj till september.  

Spela golf i Belek

Om du är golfintresserad ska du bege dig till Belek,  som ligger cirka 3 mil öster om Antalya. Här finns inte mindre än 14 golf-banor, bland annat flera 18-hålsbanor och en 27-hålsbana. Extra roligt är det kanske att spela på National Golf Club som är Beleks äldsta golfanläggning och som har en 18-hålsbana som ingår i PGA-touren. 

Utmana familjen på bowling

Att bowla är ett roligt sätt att umgås med familjen eller kompisgänget. I Alanya ligger Universal Bowling där spelhumöret hålls på topp med bra musik. Det finns också biljard och flipperspel om du föredrar det. 

Dykning i Turkiet

Vill du uppleva livet under ytan? Turkiet bjuder på kristallklart vatten med både korallrev, skeppsvrak och en härlig variation av fiskar.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Turkiet, hitta och boka en resa till Turkiet eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Turkiet

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Turkiet

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här