Restauranger på Malta

Maltas större turistorter har alla gott om restauranger att slå sig ned vid för en god maltesisk middag. Här har vi listat några restauranger att besöka på resan!

Restauranger i Valletta

King’s Own Band Club Bar & Restaurant

King’s Own Band Club Bar & Restaurant öppnades av en av Maltas mest framgångsrika familjer med en typisk Medelhavsmeny med lokala fiskrätter, maltesisk getost, bruschetta och goda pastarätter.

Adress: 274, Republic Street, Valletta

Noni

Noni öppnades av den Michelinbelönade kocken Jonathan Brincat, även kallad ”Noni”. Här väntar en meny med typiska Maltesiska och Medelhavsrätter, med en touch av det franska köket.

Adress: 211, Republic Street, Valletta

Pappannis restaurant

Är du sugen på italienskt ska du bege dig till Pappanis restaurant i hjärtat av Valletta. Här väntar en härlig atmosfär och goda italienska rätter enligt mormors recept. Restaurangen är dessutom belägen på Vallettas smalaste gata – Strait Street!

Adress: 55 Strait Street, Valletta.

St.Julian's på Malta

Restauranger i St.Julians

Wigi’s Kitchen

Denna restaurang ligger i hjärtat av Balluta Bay i St.Julians, med goda Medelhavsrätter som kött och fisk på menyn. Här erbjuds även ett stort utbud av fina viner. Den familjeägda atmosfären lyser verkligen igenom, där gästerna uppskattar den goda servicen.

Adress: Triq Censu Tabone St.Julians, STJ 1217, Malta

U Bistrot

Söker du rustika rätter med lokala produkter från Malta ska du äta middag på U Bistrot. Här ändras menyn beroende på säsong med allt från krämiga pastarätter till gnocchi och hamburgare.

Adress: George Borg Olivier St, St Julian's, Malta

Zeri’s Restaurant

Zeri’s restaurant ligger i Portomaso Marina i St. Julians med utsikt över vattnet och båtarna. Passa på att prova något av husets specialiteter – sommeliern rekommenderar gärna de bästa vinet till!

Adress: Church St, St Julian's, Malta

Sliema på Malta

Restauranger i Sliema

The Chophouse

The Chophouse är Sliemas kanske bästa restaurang och ligger nästan längst ute på en udde med vacker utsikt över Valletta. Här njuter du av en modern meny med allt från riktigt fina kötträtter till dagens färska fisk.

Adress: Tigne Point, Censu Xerri, Sliema, Malta

Il-Meril

Il-Meril är en liten restaurangpärla i Sliema som ägs av en familj och här serveras traditionella maltesiska rätter. Restaurangen ligger på en lugn gata, bara ett par minuter från hamnpromenaden. Det rekommenderas att boka bord här då Il-Meril är ganska litet, men populärt!

Adress: St Vincent Alley, Sliema, Malta

Little Argetina

Besök Argetina på Malta! På restaurang Little Argetina serveras framför allt kötträtter och gäster uppskattar personalens goda service och det centrala läget vid vattnet i Sliema.

Adress: Tower Road, Sliema, Malta

Il-Gabbana

Café & Bistro Il-Gabbana bjuder på härlig utsikt över havet, och här finns möjlighet till både take away eller att slå sig ner vid uteserveringen. Restaurangen är öppen för frukost, lunch och middag med ett stort utbud av färska rätter.

Adress: Tower Road, Sliema SLM 1604, Malta

Marsaxlokk på Malta

Restauranger i Marsaxlokk

Roots

Restaurang Roots ligger inte precis vid vattnet som många av restaurangerna i kuststaden Marsaxlokk, utan här är det maten som gör restaurangen väl värd att besöka. Här serveras Maltas kanske bästa calamari fritti, och god fisk- och skaldjurspasta som panzerotti.

Adress: 67, Xatt is-Sajjieda, Marsaxlokk, Malta MXK 1303, Malta

Capo Mulini

Ät middag precis vid vattnet på restaurang Capo Mulini. På menyn hittar du främst fisk- och skaldjursrätter som grillad fisk och bläckfisk, men även goda pastarätter som ravioli.

Adress: Xatt is-sajjieda Marsaxlokk MKX, 1301, Malta

Haber 16

Vill du gå på kändisrestaurang ska du kika förbi Haber 16, som ägs av den maltesiske fotbollsspelaren Justin Haber. Restaurangen är även med i ett avsnitt av restaurangserien ”Restaurants on the edge” på Netflix, där den gjordes om till en mer originell restaurang med lokala produkter.

Adress: 144 Xatt is-Sajjieda, Marsaxlokk, Malta

St.Paul's Bay på Malta

Restauranger i St.Paul's Bay

Tarragon restaurant

Tarragon restaurant är en populär restaurang i St. Pauls Bay som serverar kött, fisk och utmärkta viner. Restaurangen är även prisbelönad och bjuder på utsikt över vattnet.

Adress: Church Street, St Paul's Bay, Malta

Lovage Bistro

För en exklusiv restaurangupplevelse ska du boka bord på Lovage Bistro, som anses vara en av Maltas bästa restauranger. Lovage Bistro ligger i hjärtat av Qawra i St. Paul’s Bay, med möjlighet att sitta både inne och utomhus. Maten är inspirerad av Medelhavet med kött, fisk och hemgjorda desserter.

Adress: Triq l-Imhar, St Paul's Bay, Malta

Il Giardino

Il Giardino är en italiensk restaurang med en härlig trädgård där du kan njuta av middagen. Fisken är färsk från dagens fångst och pizzan härligt italiensk.

Adress: Tourist street, Qawra SPB 1023, Malta


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Malta, hitta och boka en resa till Malta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Malta

Vilka är Maltas finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Malta!

Se alla våra restips för Malta

Malta

  • Milt klimat året runt
  • Kristallklart vatten
  • Mängder av sevärdheter
Se alla resor till Malta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här