Var på Malta ska jag bo?

På Malta finns det härliga orter att semestra i, både på väst- och östkusten, och i norr och syd. Här tipsar på om några av Maltas mest populära resmål!

Färgglada hus i Valletta

Valletta

Valletta är Maltas huvudstad, och även den minsta huvudstaden i Europa! Staden är endast 1081 meter lång, men ändå fullspäckad med sevärdheter, restauranger och härlig shopping. 2018 utsågs Valletta till Europas kulturhuvudstad, med sevärdheter som St. Johns Co-Cathedral, Upper Barrakka Gardens och The Three Cities. De senaste åren har Valletta verkligen hottat till sig med flera boutique-hotell, vilket gör staden till en perfekt destination för en weekend, eller utgångspunkt för att upptäcka Malta under en veckas semester.

Sliema & St.Julian's

Sliema & St. Julian’s har växt samman till en och samma stad, som tillsammans bildar Maltas mest populära semesterort. Härifrån bor du även nära Valletta som du enkelt tar dig till med båt eller buss. I livliga centrum finns mängder med restauranger och shoppingmöjligheter, och närhet till olika badplatser.

Maltas grannö Gozo

Marsaxlokk

I den charmiga fiskebyn Marsaxlokk guppar de färgglada, maltesiska båtarna i det klara vattnet. Då de stora turistmassorna ännu inte hittat hit finns inga hotell, utan några få pensionat där man kan boka ett rum och ibland frukost. Annars är Marsaxlokk perfekt för en dagsutflykt, där du kan strosa längs marknaden, sitta vid en uteservering direkt vid vattnet eller ta båten över till St. Peters Pool och bada.

Gozo

För ett lugnare tempo och lantliga omgivningar kan du bo på ön Gozo. Vi rekommenderar att bo i huvudstaden Victoria, med sina mysiga gränder och torg där du hittar sevärdheter, restauranger och shopping. Här ligger även Gozos största sevärdhet Citadella, som påminner om Mdina på Malta.

Comino

Comino är den minsta av Maltas tre bebodda öar och här finns endast ett hotell, Comino Hotel, och inga bilar. Söker du lugn och ro, sol och turkost hav är Comino helt rätt, här är det nämligen simma, snorkla och dyka som gäller. Öns största sevärdhet och badställe är Blue Lagoon, men du kan även slappna av vid sandstränderna St.Marija Bay och St.Nicklaw Bay på den norra sidan av ön.

St. Paul's Bay

St. Paul’s Bay ligger på norra Malta och bjuder på bad i kristallklart vatten och strosande längs strandpromenaden som sträcker sig längs hela bukten. Bussen till Valletta tar ca 30 minuter och buss till den populära stranden Golden bay tar bara 20 minuter.

Mellieha

Mellieha ligger på Maltas norra spets och här hittar du bland annat Maltas längsta sandstrand, charmiga bukter där man kan bada och klart vatten. Då byn ligger på en höjd väntar vackra utsikter över havet och öarna Gozo och Comino.

Mdina

I Maltas gamla huvudstad Mdina finns bara ett hotell, resten av boendet tillhör lokalinvånarna. Hotell Xara Palace är dock femstjärnigt och bjuder på en riktigt bekväm vistelse. Vill du hellre bo i lägenhet finns det flera att hyra via Air bnb!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Malta, hitta och boka en resa till Malta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Malta

Vilka är Maltas finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Malta!

Se alla våra restips för Malta

Malta

  • Milt klimat året runt
  • Kristallklart vatten
  • Mängder av sevärdheter
Se alla resor till Malta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här