Stranden Golden Bay på Malta

Stränder på Malta

Malta bjuder på behagligt väder året runt, och öns klipp- och sandstränder ger alla möjligheter till sköna bad. Här kan du läsa mer om Maltas bästa stränder!

Blue Lagoon på Maltas grannö Comino

Mellieha Bay

Maltas längsta strand hittar du i Mellieha Bay, och den är inte mindre än 800 meter lång! Det långgrunda vattnet är perfekt för barnfamiljer, och det finns många restauranger och caféer i närheten.

Paradise Bay

Paradise Bay är en charmig liten sandstrand i närheten av Cirkewwa. En lång, brant trappa tar en ner till stranden, och väl här väntar kristallklart vatten och vit sand. 

St. George's Bay

St. George’s Bay är en av Maltas mest besökta stränder och har genomgått en stor förändring de senaste åren. Stranden ligger i närheten av Paceville med gott om restauranger, caféer och shopping inom promenadavstånd. Perfekt för en dagsutflykt!

Ramla Bay

Ramla Bay anses vara både Gozos och Maltas bästa strand, med sin vackra röda sand. Stranden kallas lokalt för ”Ramla il-Hamra” och är en perfekt plats för snorkling och lata dagar i solen. I närheten av stranden finns flera caféer, samtidigt som naturen runtomkring känns orörd.

Ghajn Tuffieha Bay på Malta

Golden Bay

Golden Bay ligger på Maltas nordvästra kust och anses vara öns bästa sandstrand, och är därför väldigt populär på sommaren. Här är vattnet perfekt för snorkling och det finns caféer och restauranger i närheten. Precis intill ligger det högklassiga hotellet Radisson Blue Golden Bay och du tar dig enkelt hit med lokalbussen.

Ghajn Tuffieha Bay

Goldens Bays grannstrand heter Ghajn Tuffieha Bay och med sin rödaktiga sand är stranden ett populärt utflyktsmål för turister. För att komma hit måste du traska ner för en brant trappa, men väl här väntar en skön dag i solen. Stanna lite extra länge och njut av den fantastiska solnedgången.

Stranden i Sliema

Sliema är, tillsammans med St. Julians, en av Maltas mest populära orter och här består stranden nästan enbart av klippor. Det finns stegar och trappor ner i det djupa vattnet, men det är viktigt att hålla i sig ordentligt då det lätt blir halt!

Gnejna Beach

På västkusten ligger den populära sandstranden Gnejna Beach, ungefär 1 kilometer från den mysiga byn Mgarr. Här väntar utmärkta snorklingsmöjligheter och vackra kalkstensklippor.

St. Peter's Pool

I närheten av den lilla kuststaden Marsaxlokk ligger den häftiga badplatsen St. Peter’s Pool. Här har vågorna gröpt ut en pool ur klipporna som omges av vita stenväggar. Det finns inga faciliteter i närheten som glöm inte att ta med matsäck. Du tar enkelt en båt hit från Marsaxlokk.

Blue Lagoon

På Maltas lilla grannö Comino ligger Blue Lagoon med en mysig liten strand där vattnet är kristallklart. Stranden är barnvänlig och blir snabbt full på sommaren, och då är ett tips att sola på klipporna istället. Glöm inte att ta med cyklopet då det finns mycket att kika på i vattnet!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Malta, hitta och boka en resa till Malta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Malta

Vilka är Maltas finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Malta!

Se alla våra restips för Malta

Malta

  • Milt klimat året runt
  • Kristallklart vatten
  • Mängder av sevärdheter
Se alla resor till Malta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här