Spa i Vietnam

Se till att inte glömma semesterns huvudsyfte – att få dig att koppla av och ta det lugnt. Ta del av våra tips på Vietnams härligaste span, eller varför inte också en mer lokal avkopplingsmetod: tai chi.

Skäm bort dig själv

Ett besök i Vietnam bör innefatta åtminstone en spabehandling. Överallt ser du små inbjudande spacenter, som är redo att utföra mirakel för dina ömma kroppsdelar. Är du ute efter lite mer luxuös behandling, så erbjuder de flesta hotell spabehandlingar. På Forester Spa och på Tám Spa i Mui Né får alla Apollogäster tio procent rabatt. För att få rabatten visar du fram en voucher som du får av din reseledare.

Lerbad och varma källor

Om du befinner dig i Nha Trang ska du passa på att besöka Thap Ba Hot Spring Centre. I änden av en liten grusväg ligger detta unika ställe som kombinerar två sköna upplevelser: lerbad och varma källor. Förutom den hälsomässiga effekten så är det en riktigt rolig upplevelse. Öppet dagligen 07.00-19.30.

Vattendockteater

När rismarkerna var översvämmade blev vattenytan en teaterscen. Med dockteater roade man inte bara människorna runt omkring, man höll också andarna vid gott humör. Vattendockteater – eller på vietnamesisk múa rôi – är en uråldrig underhållningsform från 1100-talet eller ännu tidigare som absolut bör upplevas när du är här. Dagliga shower hålls i Saigon hos Golden Dragon Water Puppetry Theatre, 55B Nguyen Thi Minh Kai St, Distrikt 1. 

Tai chi

Är du stel eller öm i lederna så är tai chi den rätta medicinen. Denna kinesiska spirituella kampkonst har rötter i den uråldriga kinesiska filosofin taoismen. I dag utövas tai chi främst för att styrka kropp och själ och den är särskilt populär bland den äldre delen av befolkningen. I Saigon kan du beskåda detta – och även delta själv – i stadens parker arla morgonstund eller sen eftermiddag. Ett bra ställe att gå till är Tao Dan-parken eller Botaniska trädgården.

Lär dig laga vietnamesiskt

Om du tycker om att äta vietnamesisk mat, så har du nu också chansen att lära dig att laga den. Med några enkla knep och goda råd kan du imponera på vänner och familj därhemma. Du deltar i hela processen från inköp av råvaror på lokala marknaden till att den färdiga rätten presenteras på tallriken. Perfekt för hela familjen! Kontakta din reseledare för bokning och mer information.