Shoppa på semestern i Vietnam

Shopping i Vietnam

Vietnam är det perfekta resmålet för dig som är sugen på en gedigen shoppingrunda. Nyckelordet här är mångfald: Vietnam erbjuder såväl stora gallerior som gatumarknader och flytande marknader. 

Flytande marknad i Vietnam

Flytande marknader

Har du hört talas om flytande marknader någon gång? En flytande marknad är en marknadsplats som ligger på vattnet och som vanligtvis består av en samling av båtar som fungerar som försäljningsställen. Dessa båtar kan sälja en rad olika varor som bland annat färsk frukt, grönsaker, hantverk och souvenirer. Flytande marknader är vanliga i kuststäder eller områden med större floder och kanaler.

Passa på att ta en båttur på marknaden och handla direkt från båtarna. Det är en upplevelse utöver det vanliga för dig som vill utforska den lokala kulturen och traditionen.

Tre flytande marknader som inte ligger allt för långt från Saigon: 

  1. Cai Be i Tien Giang - en stor flytande marknad som ligger cirka två timmars bilresa från Ho Chi Minh City. Marknaden är känd för sin färska frukt, grönsaker och hantverk.

  2. Nga Bay i Can Tho - en flytande marknad som ligger cirka tre timmars bilresa från Ho Chi Minh City. Marknaden är känd för härliga och sin livliga atmosfär med lokala matvaror.

  3. Phuoc An i Cu Chi - en mindre flytande marknad som ligger cirka en timmes bilresa från Ho Chi Minh City. Marknaden är känd för sin färska fisk och skaldjur.

Traditionella vietnamesiska hattar

Marknad – en del av livet

Vietnamesiska folket älskar marknader! Överallt hittar du dessa små opretentiösa marknader, där det handlas allt mellan himmel och jord: färsk fisk, kött, fina frukter och nybakat bröd. Ben Than-marknaden i Saigon är en utpräglad souvenirmarknad och ett perfekt ställe för att inhandla presenter. Kanske en fin vietnamesisk servis bestående av ätpinnar, en skål och vackert dekorerade bordstabletter? När hungern gör sig påmind kan den stillas i ett av de tillhörande gatuköken. Kom ihåg att pruta!

Vietnam är shopping!

Framförallt i Saigon ligger shoppingcentrena tätt. Diamond Plaza, Eden Mall, Saigon Centre, Parkson Plaza, Saigon Square, Hung Vuong Plaza, Tax Trading Center, Vincom Center, Zen Plaza. Ja, listan är nästan oändlig. Vad du än är ute efter – märkeskläder, guldsmycken, lädervaror eller high tech-elektronik, så hittar du det i Saigon. De flesta shoppingcenter ligger centralt i distrikt 1 och kan du tänka dig att bära på kassarna så kan du gå mellan flera av dem. Tycker du mer om det lokala och kanske är typen som älskar att pruta om priset? Då ska du söka dig till gatumarknaderna. Chansen att hitta den perfekta souveniren är stor. Och priset? Ja, det bestämmer du! I Saigon heter den mest kända marknaden Ben Thanh och ligger mellan gatorna Le Loi och Le Thanh, nära Saigon Busstation. 

Traditionella hattar och kläder med stil

Semester förknippas många gånger med nya kläder. I Vietnam har du chansen att få en kopia av ditt favoritplagg uppsytt av professionella skräddare precis så som du vill ha dem. Eller varför inte prova på något helt nytt denna gång? För damerna  rekommenderar vi nationaldräkten Ao Dai som är både elegant och bekväm. Har du svårt att välja färg – varför inte kombinera dina favoritfärger? 

I tusentals år har de vietnamesiska risbönderna använt den karakteristiskt konformade hatten som skydd mot solen. Köp en med hem och gå säker från solens strålar!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Vietnam, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Vietnam

Vilka sevärdheter får man inte missa och vart finns de bästa stränderna? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Vietnam!

Se alla våra restips för Vietnam

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här