Häftiga Golden bridge i Vietnam

Sevärdheter i Vietnam

Vietnam bjuder på många upplevelser utöver det vanliga. Vidga dina horisonter genom att ta del av landets vackra platser, hisnande och främmande landskap, samt mystiska buddhistiska tempel. Här kan du läsa mer om vad som finns att upptäcka!

Liggande Buddah i Vietnam

De röda sanddynerna

En liten bit från Mui Né By, ligger de färgstarka sanddynerna, som med tiden har blivit områdets kännetecken. De starka färgerna står i fin kontrast till varandra, och blotta synen av dynerna gör en glad. Får du lust med en tur nedför sandbacken, så står lokala barn redo att hyra ut en åklapp. Se upp i backen!

Taku Mountain

Med en fantastisk utsikt över Phan Thiet-landskapet ligger Vietnams största vilande Buddha och tar emot pilgrimer som söker goda råd och vägledning i livet. Förutom gratis råd så får du en god inblick i buddhismens filosofi. I närheten finns också en fruktodling med en av Asiens mest populära frukter: drakfrukten. Kontakta din reseledare för mer information.

Vietnams högsta fyr

Cirka fyra mil sydost om Mui Né ligger Vietnams högsta fyr Ke Ga. Vägen dit är en pittoresk upplevelse och ett sant nöje som gör en på gott humör. En liten båt tar dig den sista biten ut till fyren som majestätiskt tornar upp sig i sin ensamhet på den lilla ön.

Golden Bridge i Vietnam

En populär sevärdhet i Vietnam är Golden Bridge, en 150 meter lång bro i närheten av Da Nang. Bron är till för fotgängare som ska ta sig från linbanestationen till de vackra trädgårdarna som är den egentliga turistattraktionen. Det som gör bron spektakulär är inte bara den vackra utsikten utan de gigantiska händerna som ger en illusion av att hålla uppe bron.

Vackert vattenfall

I Phu Quoc regnar det en del, vilket har skapat flera vackra vattenfall runt om på ön. Cirka sju kilometer sydost om Duong Dong på väg mot Ham Ninh, ligger ett av de mest intressanta: Suoi Tranh-fallet. För en oansenlig summa får du bada i det skönaste, klaraste och renaste vatten Moder Jord kan erbjuda, alltmedan du njuter av de vackra orkidéerna runtomkring. Glöm inte att besöka den närliggande fladdermusgrottan! Tips: Den cirka 10-15 minuters långa vandringsturen till vattenfallet görs bäst i ett par sköna skor.

Spirituella andrum

Cirka 80 procent av den vietnamesiska befolkningen är buddhister. Överallt i landet ser du buddhistiska tempel och statyer av Buddha. Ett av de mest imponerande exemplen kan beskådas i Nha Trang. Long Son-pagoden ligger nära järnvägsstationen. Från tempelgården har du en fantastisk utsikt över området. När du ändå är här bör du inte missa att få en glimt av Ponagartornen. Dessa präktiga byggnadsverk är skapta av det mytomspunna chamfolket och lär ha byggts omkring år 780 f. Kr. Tornen i Nha Trang är de bäst bevarade i sitt slag i Vietnam. Båda sevärdheterna håller öppet dagligen 07-18.

Dinh Cau-klippan

Denna säregna klippa – något av en symbol för Phu Quocs – hittar du vid mynningen av Duong Dong-floden. Den tillhörande byggnaden fungerar delvis som fyr, delvis som buddhistiskt tempel. Många lokala fiskare kommer hit för att be om fiskelycka och beskydd på havet. Vid Tet (vietnamesiskt nyår) vallfärdar öborna hit för att fira. Bland andra intressanta tempel på ön kan nämnas Sung Hung Co To-pagoden, Su Muon-pagoden och Nguyen Trung Truc-templet i norra delen av ön.  


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Vietnam, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Vietnam

Vilka sevärdheter får man inte missa och vart finns de bästa stränderna? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Vietnam!

Se alla våra restips för Vietnam

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här