Morgon i Hoi An, Vietnam

Intressanta städer och byar i Vietnam

Vietnam bjuder på flera intressanta städer att upptäcka, där allt från spännande sevärdheter, vackra stränder, god mat och annorlunda upplevelser väntar. Läs mer om vad som finns att hitta på här!

Saigon skyline Saigon skyline

Dalat - Asiens paris

När vietnameserna åker på semester blir destinationen ofta Dalat. På en frodig platå inramad av berg ligger denna vackra stad, som bjuder på magiska naturscener: dalar inbäddade i dis, kristallklara sjöar, berg och floder, charmiga trähus och risfält i terrassliknande formationer. Vietnamesiska brudpar vallfärdar till denna stad, som har fått smeknamnet ”Asiens Paris”. Dalat ligger ungefär mitt emellan Nha Trang och Phan Thiet och nås lättast med buss eller bil. Kontakta din reseledare för bokning och mer information.

Tvåhjulingarnas stad

Saigon eller Hô Chi Minh-staden som det också kallas är motorcykel- och mopedstaden nummer ett. Oavsett när på dygnet eller var du befinner dig i staden vimlar det av dessa knattrande tvåhjulingar och kampen om platsen är tuff! Varje centimeter utnyttjas. Det är en upplevelse i sig att bara stå och betrakta hur de millimeterprecist smyger sig in och ut mellan varandra, i en gigantisk labyrint, och håller trafiken igång. Ska du korsa gatan gäller det att gå med bestämda steg utan att stanna. Lycka till!  

Stadsrundtur och Cu chi-tunnlarna

Saigon är en stad med en brokig historia och du märker tydligt hur de olika kulturerna har satt sin prägel på landet. För att komma närmre stadens förflutna kan du besöka de berömda och beryktade Cu Chi-tunnlarna, som i hög grad var avgörande för Vietcongs seger över först fransmännen och sedan amerikanerna. En annan plats som är värd att kolla in är Krigsmuseet, där Vietnamkrigets blodiga verklighet visualiseras.

Da Nang

Vill du upptäcka en hemlig pärla ska du resa till Da Nang. Här njuter du av billiga priser, grymma surfmöjligheter och vackra stränder så långt ögat kan nå. En bit bort från Da Nang hittar du även vackra Marble Mountains som är en samling av fem bergskullar i Ngũ Hành Sơn, söder om Da Nang. Här finns det flera tempel, spännande grottor och gott om vackra vyer.

Sanddyner i Mui Ne, Vietnam De häftiga sanddynerna i Mui Ne

Vykortslandet Mui Ne

Besök Mui Ne och gör en magisk resa genom stadens vykortslandskap. Pittoreska fiskebåtar, rödvita sanddyner och blomfagra omgivningar är en del av denna tur, som även inkluderar ett stopp vid ett vackert vattenfall. Avsluta dagen med en kokosnöt i handen och en magnifik solnedgång på näthinnan.

På upptäcktsfärd i Phan Thiet

Andas in det lokala vardagslivets atmosfär, med alla dess exotiska dofter och främmande miljöer. Gör ett besök i fiskehamnen där de färggranna fiskebåtarna ligger och guppar. Fisketemplet, där man ber för en god fångst, är ett självklart stopp. Phan Thiets invånare är stolta över sin skola, där självaste Ho Chi Minh var lärare. Ett litet museum har skapats till hans minne i anslutning till skolan. På marknaden får vi inblick i varuutbudet och en chans att komma nära lokalbefolkningen. Phan Thiets mest berömda verksamhet, fisksåsfabriken Nuoc Mam, kan också vara värd att besöka.

Dra dit pepparn växer i Phu Quoc

Phu Quocs största inkomstkälla, förutom turismen, är pepparodling. Klimatet och öns geologiska förhållande är idealiska för denna frukt. Tack vare Phu Quocs odlingar är Vietnam i dag världens största producent och exportör av svartpeppar. Vill du titta närmare på processen så arrangeras det turer till närliggande plantage. Utanför Phu Quocs västkust pågår ett intressant projekt: produktion av pärlor. Äkta pärlor är svåra att få tag på, därför får naturen en hjälpande hand genom så kallade pärlfarmar. Är du intresserad av att se hur processen går till så kan du besöka en sådan farm. Annars kan resultatet inspekteras och inhandlas i huvudstaden Doung Dong, men se upp för kopior! Det finns också en filial i Saigon på Le Than Ton St. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Vietnam, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Vietnam

Vilka sevärdheter får man inte missa och vart finns de bästa stränderna? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Vietnam!

Se alla våra restips för Vietnam

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här