Vacker sandstrand i Mui Ne, Vietnam

6 vackra stränder i Vietnam

Vietnam är de långa, vita strändernas land och här njuter du av kristallklart vatten, vajande palmer och mjuka sanddyner. Upptäck 6 av Vietnams vackra stränder och hitta en egen liten pärla att tillbringa semestern vid!

Strand i Phan Thiet, Vietnam

1. Lang Co

Inte långt från Da Nang, sydost om kejsarstaden Hue, hittar du den ca 7 kilometer långa stranden Lang Co. Här njuter du av vit, finkornig sand där stranden slingrar sig runt en pittoresk liten fiskeby, berömd för sina ostron. Vattnet är långgrunt och upplevs oftast några grader varmare än på andra sidan bergen. Norr om Lang Co hittar du även stranden Thuan An; en mer enkel strand med ett fåtal solstolar.

2. Mui Ne

En mil utanför Phan Thiet ligger den vackra stranden Mui Ne, där de berömda röda sanddynerna sträcker ut sig så långt ögat kan nå. De flesta av Apollos hotell ligger längs denna strand och bjuder in till en semester med havet precis utanför dörren.

3. Cua Dai

Gillar du fart och fläkt ska du besöka den välkända stranden Cua Dai. Stranden bjuder på härliga dopp i havet och svalkande pinjeträd, där dagens lunch köps in på någon av kioskerna och gatustånden.

Vacker strand i Phu Quoc

4. Long Beach

På paradisön Phu Quoc hittar du stranden Long Beach som är två mil Long med härlig, mjuk sand och palmer som vajar i brisen. Stranden är perfekt för det klassiska solhänget och på kvällen upplever du en fantastiskt vacker solnedgång.

5. My Khe

My Khe är en 3 kilometer lång del av den milslånga stranden Da Nang Beach. Söder om My Khe byter stranden namn till Non Nuoc som den heter ända ner till An Bang. Den långa och platta stranden bjuder in till fartfyllda strandaktiviteter som sätter igång redan innan solen hunnit gå upp. En bred, stenlagd strandpromenad sträcker sig längs hela stranden och kantas vackra kokospalmer - ett perfekt alternativ för en romantisk kvällspromenad.

6. An Bang

5 kilometer öster om Hoi An ligger stranden An Bang som är relativt glest befolkad. Längs stranden finns gräsbevuxna sanddyner där det finns flera barer som bjuder in till avkoppling i skuggan av palm- och bananträd. Stranden är med andra ord perfekt för dig som vill ta det lugnt och samtidigt här wifi, dryck och snacks nära till hands.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Vietnam, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Vietnam

Vilka sevärdheter får man inte missa och vart finns de bästa stränderna? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Vietnam!

Se alla våra restips för Vietnam

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här