Aktiv semester i Vietnam

Föredrar du en aktiv semester? Då är Vietnam är perfekt resmål för dig. Här kan du göra allt från att spela golf och vandra till parasailing, dykning, snorkling och badminton. Vietnam har mycket att erbjuda för den som är sugen på att komma igång och få röra på sig. 

Vandring i Vietnam

I södra Vietnam kan du besöka staden Da Lat som bjuder på magiska omgivningar som är kända för sina vackra vattenfall, kaffeplantager och fantastiska bergsvyer. Det finns flera vandringsleder runt staden och i de omgivande bergen som väntar på att utforskas. I Norra Vietnam ska du bege dig till området Sa Pa, en bergig region i norra Vietnam och erbjuder fantastiska möjligheter till vandring och trekking.

Cykling i Hoi An

Besök Hoi An, en liten kuststad som är perfekt för cykling. Det finns många cykeluthyrningsföretag som erbjuder cyklar för att utforska staden och dess omgivningar. Hoppa upp på cykeln och njut av utsikten över de grönskande risfälten på den vietnamesiska landsbygden. 

Dykning och snorkling

Befinner du dig i Phu Quoc behöver du inte anstränga dig för att uppleva mångfalden av färggranna fiskar vid vackra korallrev. Snorklings- och dykturer arrangeras dagligen. På Phu Quoc kan du till exempel gå till X-dive, en professionell dykfirma som sätter säkerheten i främsta rummet. Håll utkik efter den gula byggnaden i centrum av Duong Dong Town.

Även i Nha Trang kan du uppleva livet under vattenytan. Staden är är känd för sina vackra stränder och bra dykning. Det finns många flera dykcenter som erbjuder kurser för alla nivåer.

Vattensporter och aktiviteter

Är du ett riktigt vattendjur, som dessutom gillar fart och fläkt, så kommer du att älska Mui Né, strax öster om kuststaden Phan Thiet. Området är perfekt för kite- och vindsurfing. Längs med stranden finns en lång rad firmor som erbjuder uthyrning och instruktion till ett fördelaktigt pris. Har du bensin i blodet så kan vi tala om att de flesta av Vietnams baddestinationer erbjuder jet ski. Även parasailing är vanligt.

Golfa på semestern i Vietnam

Håll formen på semestern

Även om du är på semester, så kan det vara skönt att röra på sig lite. Längs Mui Nés huvudgata, lite undangömt på en bakgård, ligger områdets enda offentliga gym, Mui Né Fitness. Här finns också möjlighet att delta i yogaklasser flera gånger i veckan. I närheten ligger en liten restaurang med vegetariska rätter på menyn. Avsluta träningen med ställets egen specialhälsodrink: kvickrot!

I Saigon finns det många gym att välja mellan och i stort sätt alla erbjuder olika pass om dagen. Du kan också bege dig till någon av parkerna i stan och delta i de lokalas eftermiddagsträning. Det är billigare och även roligare. Dina skrattmuskler kommer garanterat bli stimulerade! På Phu Quoc och i Nha Trang föregår träningen på stranden.

Galen i golf?

Även golfspelare stortrivs i Vietnam. I Phan Thiet-området finns en riktigt fin bana; Sky Links som ligger i Mui Né nära hotellen. Banan bjuder på fantastiska naturscener och passar spelare på alla nivåer. En runda här är en riktig upplevelse! Förhandsreservation är nödvändig. För dig som inte känner för att spela på den stora banan finns ett bra alternativ. En minigolfrunda brukar uppskattas av hela familjen. Så ta med stora och små till Tropical Mini Golf, en fin 18-hålsbana som ligger på huvudgatan i Mui Né. Ju fler spelare ni är, desto billigare blir det per person. 

Kom in i matchen!

Asiater är generellt förtjusta i badminton och vietnameser är inget undantag. Tidigt på morgonen, eller sent på eftermiddagen efter arbetsdagens slut, är det populärt att utmana någon i badminton. Det är inte svårt att hitta någon att spela med, en nick med huvudet och du är med i matchen. En annan intressant sport är jianzi, eller dá cáu på vietnamesiska. Kan beskrivas som en kombination av badminton och beachvolley, med skillnaden att man spelar med fötterna. Jianzi betraktas av många som Vietnams nationalsport och är ett vanligt inslag på gator och torg. Vill du få en glimt av denna sport, så kan du bege dig till Tao Dan-parken eller Botaniska trädgården.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Vietnam, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Vietnam

Vilka sevärdheter får man inte missa och vart finns de bästa stränderna? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Vietnam!

Se alla våra restips för Vietnam

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här