Parasailing

Aktiv semester i Vietnam

Parasailing, dykning, snorkling, golf och badminton – Vietnam har mycket att erbjuda för den som är sugen på att komma igång och få röra på sig. Ta del av våra tips här.

Dykning och snorkling i Phu Quoc

Befinner du dig i Phu Quoc behöver du inte anstränga dig för att uppleva mångfalden av färggranna fiskar vid vackra korallrev. Snorklings- och dykturer arrangeras dagligen. På Phu Quoc kan du till exempel gå till X-dive, en professionell dykfirma som sätter säkerheten i främsta rummet. Håll utkik efter den gula byggnaden i centrum av Duong Dong Town. Adress: 12 Tran Hung Dao St.

Surfa i Mui Ne

Är du ett riktigt vattendjur, som dessutom gillar fart och fläkt, så kommer du att älska Mui Né. Området är perfekt för kite- och vindsurfing. Längs med stranden finns en lång rad firmor som erbjuder uthyrning och instruktion till ett fördelaktigt pris. Har du bensin i blodet så kan vi tala om att de flesta av Vietnams baddestinationer erbjuder jet ski. Även parasailing är vanligt.

Under havets yta

Nha Trang Oceanographic Museum är stället för dig som vill veta vilka varelser som finns i havet utanför Nha Trang. Även om tillvaron för djuren kan diskuteras så är det fascinerande att se krokodiler, revhajar, havssköldpaddor, clownfisk, drakfisk med mera på nära håll. Öppet dagligen 07-16 (lunchstängt).

Dykning

Håll formen på semestern

Även om du är på semester, så kan det vara skönt att röra på sig lite. Längs Mui Nés huvudgata, lite undangömt på en bakgård, ligger områdets enda offentliga gym, Mui Né Fitness. Här finns också möjlighet att delta i yogaklasser flera gånger i veckan. I närheten ligger en liten restaurang med vegetariska rätter på menyn. Avsluta träningen med ställets egen specialhälsodrink: kvickrot!

I Saigon finns det många gym att välja mellan och i stort sätt alla erbjuder olika pass om dagen. Du kan också bege dig till någon av parkerna i stan och delta i de lokalas eftermiddagsträning. Det är billigare och även roligare. Dina skrattmuskler kommer garanterat bli stimulerade! På Phu Quoc och i Nha Trang föregår träningen på stranden.

Kom in i matchen!

Asiater är generellt förtjusta i badminton och vietnameser är inget undantag. Tidigt på morgonen, eller sent på eftermiddagen efter arbetsdagens slut, är det populärt att utmana någon i en badminton. Och det är inte svårt att hitta någon att spela med, en nick med huvudet och du är med i matchen. En annan intressant sport är jianzi, eller dá cáu på vietnamesiska. Kan beskrivas som en kombination av badminton och beachvolley, med skillnaden att man spelar med fötterna. Jianzi betraktas av många som Vietnams nationalsport och är ett vanligt inslag på gator och torg. Vill du få en glimt av denna sport, så kan du bege dig till Tao Dan-parken eller Botaniska trädgården.

Galen i golf?

Även golfspelare stortrivs i Vietnam. I Phan Thiet-området finns en riktigt fin bana; Sky Links som ligger i Mui Né nära hotellen. Banan bjuder på fantastiska naturscener och passar spelare på alla nivåer. En runda här är en riktig upplevelse! Förhandsreservation är nödvändig. För dig som inte känner för att spela på den stora banan finns ett bra alternativ. En minigolfrunda brukar uppskattas av hela familjen. Så ta med stora och små till Tropical Mini Golf, en fin 18-hålsbana som ligger på huvudgatan i Mui Né. Ju fler spelare ni är, desto billigare blir det per person. En drink ingår i priset. Öppet dagligen.