Resor till Rom

Rom

  • Upplev historiska sevärdheter
  • Besök Vatikanen
  • Paketera resan själv

En resa till Rom är en fantastisk upplevelse. Att strosa runt på stadens gator som ständigt avlöses av små och stora piazzor kan få vem helst att känna sig förflyttad till medeltiden. Lägg sedan till det kulturella utbudet, det italienska köket och inte minst shoppingen och du har ett perfekt weekendresmål. Med Apollo kan du även åka på en Medelhavskryssning från Rom, och lägga till så många hotellnätter du önskar i denna fantastiska stad.

Kryssningar_fran_Rom

Medelhavskryssningar

Upptäck Medelhavet på ett nytt sätt! Res från Rom, Venedig, Cannes och Barcelona – och se mer av Medelhavet på en kryssning.

Läs mer om Medelhavskryssningar

Fakta om Rom

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Euro (EUR). 100 SEK = 9,40 EUR (sep -18).

Äta ute

Rom har ett enormt utbud på bra restauranger i i alla prisklasser.  I områdena kring Piazza Navona, Fontana di Trevi och Panteon finns flera små och trevliga restauranger med uteserveringar.

Transfer

Flygplatsen Fiumicino till centrala Rom, expresståget Leonardo Express tar ca 30 minuter

Stränder

3 mil från Roms centrum ligger stranden Lido di Ostia. Att ta sig till stranden är smidigt, det går tunnelbana/buss i kombination med pendeltåg och resan tar cirka 40 minuter. De flesta stränderna är avgiftsbelagda med ett inträde på cirka 100-150 kr per person och då ingår dusch, omklädningsrum, förvaringsskåp och toaletter. Det går bra att hyra solstol och parasoll om så önskas.

Mer fakta

Väder

jan 10°c
feb 11°c
mar 14°c
apr 16°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 29°c
aug 29°c
sep 25°c
okt 20°c
nov 15°c
dec 11°c