Resor till Rom

Rom

  • Hit reser du på egen hand
  • Upplev historiska sevärdheter
  • Besök Vatikanen

En resa till Rom är en fantastisk upplevelse. Att strosa runt på stadens gator som ständigt avlöses av små och stora piazzor kan få vem helst att känna sig förflyttad till medeltiden. Rom är ett perfekt weekendresmål – slurpa i dig mängder av italiensk pasta, känn historiens vingslag vid Colosseum eller töm plånboken med trendig shopping. Boka flyg och hotell till Rom med Apollo, eller lyxa till det med en Medelhavskryssning.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning på din resa genom Klarna. Kreditprövning görs hos Klarna.
Se Klarnas villkor »Fakta om Rom

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Euro (EUR)

Transfer

Flygplatser i Rom
Det finns två internationella flygplatser i Rom, Fiumicino och Ciampino. De flesta flygbolag flyger till den största flygplatsen Fiumicino. Härifrån tar man sig enkelt med expresståg till centrala Rom.

Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats
Fiumicino är Roms och Italiens största flygplats och har 4 terminaler. Den ligger 35 km sydväst om Roms centrum, dit man tar sig med expresståg, pendeltåg, lokalbuss eller taxi. Expresståget Leonardo är det smidigaste alternativet. Det går varje halvtimme och tar ca 30 minuter till den stora tågstationen Termini. Väljer du taxi är det bra att känna till att det finns fasta taxor till en rad olika områden från flygplatsen.

Ciampino flygplats
Ciampino är en mindre flygplats som främst trafikeras av lågprisflyg. Det är en kombinerad civil och militär flygplats, belägen ca 15 km sydost om centrala Rom.

Stränder

3 mil från Roms centrum ligger stranden Lido di Ostia. Att ta sig till stranden är smidigt, det går tunnelbana/buss i kombination med pendeltåg och resan tar cirka 40 minuter. De flesta stränderna är avgiftsbelagda med ett inträde på cirka 100-150 kr per person och då ingår dusch, omklädningsrum, förvaringsskåp och toaletter. Det går bra att hyra solstol och parasoll om så önskas.

Mer fakta

Väder

jan 13°c
feb 14°c
mar 17°c
apr 19°c
maj 24°c
jun 28°c
jul 31°c
aug 31°c
sep 27°c
okt 23°c
nov 18°c
dec 14°c
6,8 av 10 Rom
Våra gästers betyg, baserat på 27 omdömen

Alla resmål Italien

Venedig

Venedig är perfekt för en weekendresa! Glid fram i en gondol längs solglittrande kanaler, ät gott på romantiska restauranger och upplev alla de stora sevärdheterna, som Markusplatsen, Dogepalatset och Suckarnas bro. Med Apollo kan du även åka på en Medelhavskryssning från Venedig, och lägga till så många hotellnätter du önskar i denna underbara stad.

Alagna

Italienska alporten Alagna bjuder på riktigt bra skidåkning i vackra omgivningar och i charmig miljö. Alagna tillhör Monterosa Ski som består av de tre orterna Alagna, Champoluc och Gressoney. Alagna sticker ut med mest charm och med bäst skidåkning.

Florens

Res till Florens och upptäck allt från historiska sevärdheter och charmiga gränder till genuina vinbarer och mysiga trattorior - Florens har något för alla! Med Apollo kan du boka flyg och hotell till Florens och du bestämmer själv hur länge du vill vara borta.

Pisa

Livliga Pisa i Italien är framförallt känt för sitt lutande torn, men har många mer sevärdheter att erbjuda. Res till Pisa och upplev mysiga torg med små trattorior där du kan frossa i italienska delikatesser, vackra kyrkor och prunkande trädgårdar. Med Apollo kan du boka flyg och hotell till Pisa och bestämma själv hur länge du vill vara borta.

Sardinien

På resan till Sardinien får du mycket på en liten yta – ön, som är Italiens näst största, bjuder nämligen på charmigt nötta småstäder, vita sandstränder och en härligt rustik matkultur. De många mysiga städerna har alla något att erbjuda och vill du ha en aktiv semester finns här mycket att se och upptäcka. Med sitt läge mitt i Medelhavet har Sardinien dessutom ett härligt väder med många soltimmar.

Milano

Res på en weekend till Milano i Italien och upplev en myllrande storstad med shopping i världsklass. Frossa i färsk pasta, besök högklassiga museer eller upplev en gastkramande fotbollsmatch live. Boka flyg och hotell till Milano med Apollo, och var borta så länge du vill.

Sicilien

En resa till Sicilien, Medelhavets största ö, har mycket att erbjuda. Här väntar gamla byggnader, härliga badmöjligheter och spännande natur. Lägg där till italiensk mat med en siciliansk tvist och ett härligt klimat. Boka flyg och hotell till Sicilien med Apollo och var borta så länge du vill.