Pantheon i Rom

Pantheon i Rom

Ingen resa till Rom är komplett utan att ha kollat in Pantheon. Pantheon är en magnifik byggnad tillika antikt tempel mitt i centrala Rom. Det byggdes för att användas som samlingsplats för befolkningen att dyrka alla gudar, som stod uppradade som statyer längs med väggarna.

Pantheon_Interiör

Pantheons historia

Pantheon tros ha byggts runt 27-75 före Kristus, för att sen återuppbyggas 120-125 efter Kristus. Pantheon har använts sedan dess och är i relativt gott skick. Arkitekturen i Pantheon har inspirerat många stora arkitekter. De stora kolonnerna har fått ge inspiration till många byggnader världen över. Glöm inte bort att titta upp i taket när du är inne i Pantheon, en gigantisk kupol fungerar som kyrkans enda ljuskälla och är i mångt och mycket "bara" ett nio meter brett hål. På grund av dess långa historia kan det vara intressant att boka en guide som kan berätta om hur Pantheon byggdes, den tidstypiska arkitekturen och hur byggnaden har använts under årens lopp.

Ta sig till Pantheon

Det kan upplevas lite krångligt att ta sig till Pantheon på grund av de trånga gatorna. Inga bussar kan ta sig fram i närheten av byggnaden och det finns inte heller någon tunnelbana som stannar i närheten. Det enklaste sättet att ta sig till Pantheon är att promenera från den populära Trevi-fontänen och gå mot Piazza Navona, där Fontana dei Quattro Fiumi står i mitten av torget.

Om du trots allt skulle vilja ta en buss är den närmaste busshållplatsen Piazza Argentina, som många av Roms bussar trafikerar.