Restips_till_Rom

Restips till Rom

Här hittar du våra bästa Rom-tips inför din resa. Staden som härstammar från antiken räknas till en av världens mest romantiska städer. Låt dig inspireras av allt som finns att se och göra i Rom. Vi tipsar om några av Roms mest intressanta sevärdheter och aktiviteter.

Boka din resa till Rom


Sevärdheter i Rom

I Rom finns det hundratals kända monument, kyrkor och efterlämningar från antiken. Här är fem sevärdheter du kan checka av din bucket-list.

Läs mer

Annorlunda sightseeing

Det finns mer i Rom än de klassiska turistattraktionerna och innerstadsstråken. Vi tipsar om annorlunda sightseeing i Rom.

Läs mer

Stadsdelar i Rom

Rom är en stor stad med många stadsdelar, områden och kvarter. Vi har presenterat några stadsdelar och områden som är trevliga att upptäcka i Rom! 

Läs mer

Shopping i Rom

Italienarna har alltid varit kända för sin högklassiga stil. Inspireras av fashionistas på Roms gator och köp med dig en av känsla av Rom hem. I Rom väntar både lyxiga designbutiker och fyndchanser.

Läs mer

Pantheon i Rom

Denna magnifika byggnad som står mitt i centrala Rom är en sevärdhet du inte bör missa under ditt besök i staden. Pantheon är ett antikt tempel som härstammar från 120 e.Kr. 

Läs mer

Antika Colosseum

En av de häftigaste sevärdheterna i Rom är Colosseum, den romerska amfiteatern som varit en plats för underhållning i flera tusen år. 

Läs mer

Peterskyrkan/Vatikanen

Peterskyrkan är en av världens största kyrkor och en helig plats i den katolska tron, uppkallad efter aposteln Petrus som sägs vara begravd under kyrkan.

Läs mer

Sixtinska kapellet

Ett besök i Sixtinska kapellet i Vatikanstaden är en höjdpunkt under en vistelse i Rom. Det Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen.

Läs mer

Restauranger i Rom

Att besöka Rom är en riktig smakupplevelse. Gillar du pasta, bröd och charkuterier kan du skatta dig lycklig. I Rom finns det restauranger i varje prisklass, vi har samlat några av de bästa.

Läs mer

Maträtter i Rom

Att äta mat är en stor livsglädje för invånarna i Rom - det är något man gör med familjen och som både ska vara kul och gärna får ta tid. Här är tips på maträtter!

Läs mer

Guide Michelin i Rom

Att Italien är bra på sin mat kanske inte kommer som någon överraskning. Som land har Italien över 300 restauranger som är Michelin-märkta. Rom är en riktigt gastronomisk huvudstad – här är några tips!

Läs mer