Mat_i_Rom_Italien

Restauranger i Rom

Att besöka Rom är en riktig smakupplevelse. Gillar du pasta, bröd och charkuterier kan du skratta dig lycklig. I Rom finns det restauranger i varje prisklass, vi har samlat några av de bästa nedan.

Budgetrestauranger i Rom

Pane e Salame

Runt hörnet från Fontana di Trevi ligger restaurangen Pane e Salame, där du kan äta ditt livs godaste macka. Förutom läckra mackor med smarrigt innehåll har de också chark, som kommer in på en rustik träbricka, och ger en riktig smak av Italien. Pane e Salame är väldigt populära på grund av sin goda mat och relativt låga prisnivå, så räkna med lite kö in.

Adress: Via di Santa Maria in Via 19

Sfiziarte, the Art of Food

Ifall du varit och tittat på Vatikanen och känner hungern slå till, kan vi varmt rekommendera Sfiziarte. Sfiziarte har allt från pizza till sallader och dagens rätt. Den här restaurangen ser inte ut som mycket för världen, men maten är genuint italiensk och god i sin enkelhet.

Adress: Via Leone IV, 101

Fuorinorma

På Fuorinorma serveras det smårätter i mängder. Njut av färska charkuterier och lokalproducerad ost. Restaurangen är ganska liten till storleken och inredningen rätt spartansk, men det gör bara känslan av det riktiga Italien ännu starkare.

Adress: Via Dei Serpenti 178 

Bread In

Som namnet avslöjar är Bread In inriktade på matiga mackor. För några euro kan du käka en saftig macka till lunch, med ingredienser som biff, pesto, tomat, mozzarella eller porchetta.

Adress: Piazza di Tor Sanguigna, 9

Mellanklassrestauranger i Rom

Pasta Chef S.Angelo

På Rom-restaurangen Pasta Chef S.Angelo är det en sak och bara en som gäller: pastabonanza. För ett par euro får du äta fenomenal italiensk pasta. Inredningen är sparsam och de har ingen bordsservering. Hit går du för att äta en fantastisk pasta och inte mer än så, och det är ändå en strålande måltid.

Adress: Via Dei Funari 21

I sapori di Matteo e Francesco

På I sapori di Matteo e Francesco kan du räkna med att vara omringad av italienare. Den här lilla pärlan har klassiska, italienska smaker, och en personal som är både öppen och anspråkslös. Prova pastan, kalvköttbullarna och köttet – du kommer inte att ångra dig.

Adress: Via Gianfilippo Usellini 303

RIONE XIV

RIONE XIV är en familjeägd restaurang där far och son tillsammans ger kunden en sann italiensk matupplevelse. RIONE XIV, som öppnade 2017, har redan klättrat snabbt och högt upp på TripAdvisors topplista över restauranger i Rom, bland 10 000-tals andra restauranger. På menyn väntar tidlösa och välkända maträtter.

Adress: Borgo Pio 21

Il Tamburello di Pulcinella

Il Tamburello di Pulcinella är en riktig juvel bland restaurangerna i Rom. Restaurangen drivs av en mamma och hennes son och har många lokalbor som stamgäster. Il Tamburello di Pulcinella ligger en bit utanför Rom, men du åker enkelt hit med lokaltrafiken. Det är värt att boka bord i förväg.

Adress: Via Pasquale Fiore 23

 

Lyxrestauranger i Rom

Ad Hoc

I centrala Rom på Via di Ripetta ligger Ad Hoc. Här väntar en stor samling vin och kunnig personal för den som är intresserad av det. En stor del av menyn på Ad Hoc består av rätter med tryffel. Restaurangen får in färsk fisk varje dag. De har också en provsmakningsmeny, om det spontant känns svårt att bestämma sig bland alla godheter. 

Adress: Via di Ripetta 43

Ristorante Crispi 19

Ristorante Crispi 19 är en väldigt älskad restaurang i centrala Rom, bara femhundra meter från Spanska trappan. Här väntar en romantisk stämning, mycket fisk och skaldjur och omtyckt personal. Stället ligger lite undangömt, men väl inne kommer du snart upptäcka att atmosfären är hemtrevlig och skön.

Adress: Via Francesco Crispi 19 RM

La Pergola

Är du ute efter riktig fine dining i Rom kan La Pergola vara ett förslag. Beläget i 5-stjärniga hotellet Rome Cavalieri, har den här restaurangen tre Michelin-stjärnor (2019), en vinkällare med över 60 000 flaskor och en modern meny. Du har dessutom en fantastisk utsikt över staden från restaurangen, som om det andra inte vore nog…

Adress: Via Alberto Cadlolo 101

Ristorante Seiperdue Crudo Gourmet

Ristorande Seiperdue Crudo är inte vilken lyxrestaurang som helst, det är en av de få raw food-orienterade och glutenfria restaurangerna i Rom. Det är en matupplevelse av rang, där du kan räkna med att bli positivt överraskad! Inredningen är mysig, dov och romantisk.  

Adress: Via Bonifacio VIII 14