Shopping_i_Rom_Italien

Shopping i Rom

Italienarna har alltid varit kända för sin högklassiga stil. Inspireras av fashionistas på Roms gator och köp med dig en av känsla av Rom hem på en shoppingresa. I Rom väntar lyxiga designbutiker, men det finns också billigare alternativ. Boka en paketresa till Rom med Apollo och unna dig en riktigt härlig shoppingresa.


Budgetshopping i Rom

Budgetshopping i Rom

Rom är förvisso förknippat med högkvalitativ design och lyxiga märken, men det finns budgetalternativ.

Vill du handla billigt ska du bege dig till torget Piazza Vittorio Emanuele II och dess kringliggande gator.

På varuhuset MAS kan du köpa kläder och prylar för en struntsumma, men kvaliteten vågar vi inte lova något om… Blir du hungrig, missa inte matmarknaden Nuovo Mercato Esquilino som är Roms största matmarknad. Området brukar beskrivas som Roms eget Chinatown. Närmsta tunnelbana är Vittorio Emanuele.

Varje söndag arrangeras loppmarknaden Porta Portese i stadsdelen Trastevere. Loppmarknaden är den största av sitt slag i Rom.

Exklusiv shopping i Rom

Exklusiva varumärken i Rom

Märkeskläder till budget, låg kvalitet och högklassigt italienskt mode – allt går att finna på Roms största shoppinggata Via del Corso. Gatan är lång och sträcker sig över 1,5 kilometer. Gatan blir snabbt trång, vill du undvika trängsel gör du bäst i att komma tidig kväll eller tidig morgon.

Här ligger de exklusiva butikerna i Rom

På sidogatorna till Via del Corso finns de riktigt lyxiga designerbutikerna i Rom. Via Condotti, Via Frattina, Via della Vita och Via Borgognona är gatorna att skriva upp om du vill kolla in varumärken som Prada, Fendi, Dior och Versace – som alla föddes i Italien.

Outlet i Rom

Under en shoppingresa till Rom finns det många chanser till att fynda bland kända, italienska designermärken. Roms mest kända outlet är Castel Romano Designer Outlet. Det är uppbyggt som en egen by och ligger bara 30 minuter från centrala Rom. Här väntar cirka 100 butiker med kända varumärken som Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Adidas och Valentino. Läs mer om hur du tar dig hit på deras hemsida

Shopping i Rom

Att tänka på

Här kommer några användbara tips innan du ger dig ut för att shoppa i Rom!

• De flesta större affärer har öppet från 10.00 – 20.00.

• Damstorlekarna i Rom och Italien är mindre än de hemma. Du bör alltså gå på en större storlek.

• Glöm inte bort att spara kvittot, i Italien måste du kunna visa kvitto på dina köp.