Resor till Venedig

Venedig

  • Hit reser du på egen hand
  • Romantik och kultur i Venedig

Venedig är perfekt för en weekendresa! Glid fram i en gondol längs solglittrande kanaler, ät gott på romantiska restauranger och upplev alla de stora sevärdheterna, som Markusplatsen, Dogepalatset och Suckarnas bro. Med Apollo kan du även åka på en Medelhavskryssning från Venedig, och lägga till så många hotellnätter du önskar i denna underbara stad.Fakta om Venedig

Valuta

Euro (EUR)

Transfer

Transfer från Venedigs flygplats sker med båt, buss eller taxi. Den offentliga "vattenbussen" tar ca. 1 timme och du får räkna med att gå en bit till hotellet. Båttaxi går snabbare men är också ganska dyrt (ca. 80 euro). Buss och taxi tar ca. 20-30 min och kostar mellan 6 euro (buss) 40-60 euro (taxi) Från Treviso flygplats åker du enklast med buss, ca. 40 minuter och kostar ca. 18 euro.

Mer fakta

Väder

jan 9°c
feb 10°c
mar 14°c
apr 18°c
maj 22°c
jun 26°c
jul 29°c
aug 29°c
sep 24°c
okt 19°c
nov 14°c
dec 10°c
6,7 av 10 Venedig
Våra gästers betyg, baserat på 3 omdömen

Alla resmål Italien

Alagna

Italienska alporten Alagna bjuder på riktigt bra skidåkning i vackra omgivningar och i charmig miljö. Alagna tillhör Monterosa Ski som består av de tre orterna Alagna, Champoluc och Gressoney. Alagna sticker ut med mest charm och med bäst skidåkning.

Florens

Res till Florens och upptäck allt från historiska sevärdheter och charmiga gränder till genuina vinbarer och mysiga trattorior - Florens har något för alla! Med Apollo kan du boka flyg och hotell till Florens och du bestämmer själv hur länge du vill vara borta.

Pisa

Livliga Pisa i Italien är framförallt känt för sitt lutande torn, men har många mer sevärdheter att erbjuda. Res till Pisa och upplev mysiga torg med små trattorior där du kan frossa i italienska delikatesser, vackra kyrkor och prunkande trädgårdar. Med Apollo kan du boka flyg och hotell till Pisa och bestämma själv hur länge du vill vara borta.

Sardinien

På resan till Sardinien får du mycket på en liten yta – ön, som är Italiens näst största, bjuder nämligen på charmigt nötta småstäder, vita sandstränder och en härligt rustik matkultur. De många mysiga städerna har alla något att erbjuda och vill du ha en aktiv semester finns här mycket att se och upptäcka. Med sitt läge mitt i Medelhavet har Sardinien dessutom ett härligt väder med många soltimmar.

Milano

Res på en weekend till Milano i Italien och upplev en myllrande storstad med shopping i världsklass. Frossa i färsk pasta, besök högklassiga museer eller upplev en gastkramande fotbollsmatch live. Boka flyg och hotell till Milano med Apollo, och var borta så länge du vill.

Sicilien

En resa till Sicilien, Medelhavets största ö, har mycket att erbjuda. Här väntar gamla byggnader, härliga badmöjligheter och spännande natur. Lägg där till italiensk mat med en siciliansk tvist och ett härligt klimat. Boka flyg och hotell till Sicilien med Apollo och var borta så länge du vill.

Rom

En resa till Rom är en fantastisk upplevelse. Att strosa runt på stadens gator som ständigt avlöses av små och stora piazzor kan få vem helst att känna sig förflyttad till medeltiden. Rom är ett perfekt weekendresmål – slurpa i dig mängder av italiensk pasta, känn historiens vingslag vid Colosseum eller töm plånboken med trendig shopping. Boka flyg och hotell till Rom med Apollo, eller lyxa till det med en Medelhavskryssning.