Restips_till_Venedig

Restips till Venedig

Romantiskt, pittoreskt, unikt - Venedig är verkligen en av ett slag och måste upplevas på plats. Staden, som är uppbyggd på pålar, är sedan 1987 listad som ett världsarv av UNESCO. Längs kanalerna flyter gondoler, som de gjort i flera århundraden, och i gränderna kan det bli ofattbart tyst, tack vare bristen av bilar. I Apollos restips för Venedig finner du Venedigs bästa sevärdheter, de närmsta stränderna, mat- och restaurangtips för Venedig och mycket mer. Ciao!

Boka din resa till Venedig


Venedig från vattnet

Som bekant är Venedig en stad uppbyggd till stor del på vattnet. Canal Grande heter kanalen som löper igenom i stort sett hela stadskärnan, format som ett S. 

Läs mer

Stadsdelar i Venedig

Givetvis är det svårt att ta upp hela Venedig och de stadsdelar som finns i den gamla staden. Checka in broarna Rialto, Cannaregio och Castello.

Läs mer

Museum i Venedig

För en konstintresserad gör Italien ingen besviken. Venedig är inget undantag. Är du sugen på att lägga lite tid av din semester på ett museum eller två? Läs vidare!

Läs mer

Topp 5 sevärdheter

Venedig är uppdelat i sex stadsdelar. Bland dem finns några riktiga guldkorn som du bör pricka av din bucket-list. 

Läs mer

Broarna i Venedig

Broarna i Venedig utgör en stor del av stadens sevärdheter, med tanke på att de är så få och ofta har en hög arkitektonisk nivå. 

Läs mer

Italienska specialiteter

Maten i Venedig är både säregen och klassisk italiensk. Många av rätterna har inspirerats av stadens geografiska läge vid vattnet – mycket fisk och skaldjur finns på menyn. 

Läs mer

Restauranger i Venedig

Som matland är Italien ett fantastiskt land att besöka – här smakar pasta och pizza som det borde smaka. Här finner du nio tips på restauranger i Venedig, uppdelat i tre prisklasser.

Läs mer

Stränder i Venedig

Skulle du vilja ta en dag vid havet i Venedig är det inte en omöjlighet. Hoppa på lokaltåget, hyr en bil eller ta vattenbussen till vackra, guldiga stränder på en timme.

Läs mer

Shopping i Venedig

Är du sugen på att shoppa under din semester i Venedig får du förbereda dig på att utbudet är något selektivt. Här shoppar du bäst!

Läs mer