Broarna_i_Venedig

Broarna i Venedig

Broarna i Venedig utgör en stor del av stadens sevärdheter, framför allt de fem som korsar Grand Canal. De är ofta på en hög arkitektonisk nivå. Att promenera över en eller två för att ta sig över kanalen är nästan ett måste under din semester i Venedig. Här berättar vi mer om broarna i Venedig.

Suckarnas bro

Den mest kända bron i Venedig är förmodligen den vid namn Ponte dei Sospiri, som fått smeknamnet Suckarnas bro. Idag är den övertäckt, men när den byggdes i början av 1600-talet var det en gångbro från domstolen till fängelset. Myten säger att namnet kommer från fångarna som suckat högt när de promenerade över bron, ovetandes om de någonsin skulle få se dagsljus igen. Byggd i vit kalksten räknas den – trots sin mörka historia – till en av de mest romantiska platserna i Venedig.

Ponte degli Scalzi

Ponte degli Scalzi är en stenbro i centrala Venedig som stod färdig 1934. Det var den tredje bron att korsa Grand Canale, med sina 40 meter. Bron ligger nära järnvägsstationen i Venedig.

The Ponte della Costituzione

Bron Ponte della Constituzione är en relativt nybyggd bro i Venedig. Den invigdes 2008 under stora protester från lokalbefolkningen eftersom de ansåg att den inte passade in i stadskärnans arkitektur.

Ponte dell'Accademia

Ponte dell’Accademia är en träbro belägen i Grand Canales södra ände. Den här bron har inte lika mycket trängsel som de andra broarna i Venedig, utan kan tvärtom skänka en lugn stund. Bron byggdes mellan åren 1932-1933.

Rialto Bridge

Den äldsta bron i Venedig är Rialto-bron. Den uppfördes på 1200-talet som en pontonbro och har sedan dess restaurerats ett flertal gånger. Den första bron ersattes 1255 efter att marknaden vid Rialto lett till att trafiken blivit större och belastat bron. Bron vi ser idag stod färdig 1591 och är idag ett arkitektoniskt landmärke för Venedig.

Suckarnas_bro_Venedig
Rialtobron_Venedig