Shopping_i_Venedig

Shopping i Venedig

Är du sugen på att shoppa under din semester i Venedig får du förbereda dig på att utbudet är något selektivt. Här shoppar du bäst om du vill köpa lokalproducerade hantverk. Det finns inte många varuhus i staden, däremot huserar en del dyrare varumärken i stadskärnan. 

Lyxig shopping i Venedig

Italienare har alltid varit ett modeälskande folk. Det var i det här landet som världskända designermärken som Gucci, Fendi, Versace, Armani, Prada, Dolce & Gabbana föddes. Självklart finns det således en hel del luxuös shopping även i Venedig.

Le Mercerie

Mellan Rialtobron och Piazza San Marco ligger de små gränderna som tillsammans har smeknamnet Le Mercerie: Mercerie dell’Orologio, Mercerie of San Zulian, Mercerie del Capitello och Mercerie San Salvador. På dessa gator kan du köpa allt mellan himmel och jord: läderväskor, glas, designerkläder och souvenirer av alla dess slag.

Calle Larga

I området Calle Larga, närmare bestämt Via XXII Marzo, kan du shoppa från exklusiva märken som Gucci, Valentino, Bulgari och Prada. Calle Larga utgörs av området mellan Accademiabron och Piazza San Marco.

Vad ska man handla i Venedig?

Venetianska masker

Väl i Venedig kan det vara kul att köpa hem en klassisk venetiansk mask. I området Dorsudoro finns fler affärer som säljer masker och har ett stort utbud. De klassiska tillverkarna av maskerna gör dem för hand i butiken, vilket är en kvalitetssäkring.

I stadskärnan ligger butiken maskbutiken La Bauta. La Bauta är en genuin venetiansk butik med vettiga priser och stort utbud. Om det är någonstans du kan vara säker på att hitta just ”din” mask är det här.

Adress: Campo San Tomà 2867 

Glas från Murano, Venedig 

En kanske otippad vara att shoppa i Venedig är glas. Faktum är att folket i Venedig har tillverkat kristall och glas ända sedan 900-talet, vilket gör att kvaliteten är känd för att vara rätt så fantastisk. Mest känt är det så kallade Muranoglaset som framställs på förortsön Murano, tillgänglig med båt från Venedig.

I Venedigs stadskärna, likväl i Murano, kan du köpa allt från dricksglas till smycken av den kända varan. Priset kan vara högt, men kvaliteten väldigt bra. För att inte bli lurad på kvaliteten, se till att varan är märkt med ”Vetro Artistico Murano”. Undvik turistfällorna kring Piazza San Marco. På Mazzega Glass Factory på ön Murano kan du se hur glaset framställs och shoppa (om du vill) efteråt.

Adress: Fondamenta da Mula 147, 30141 Murano

Se fler restips till Venedig

Venetiansk_mask_Venedig
Handla_glas_venedig