Strander_i_Venedig

2 stränder i Venedig

Venedig är i första hand inte känt för sina badstränder. En weekend i Venedig handlar mer om mat, konst och vin. Skulle du ändå vilja ta en dag vid havet är inte det en omöjlighet. Hoppar du på lokaltåget, hyr en bil eller hoppar på lokaltrafikens vattenbuss kan du ta dig till sköna sandstränder på en timme.

1. Lido di Venezia

Lido di Venezia är en liten ö som räknas som Venedigs kust. Ön utgörs i mångt och mycket av en stor sandbank, vilket gör Lido till ett perfekt utflyktsmål på en varm och skön dag. Hoppar du på en vattentaxibåt, en vaporetto, tar det ungefär fem minuter att ta sig till Lido. Det finns både gratisstränder och privata stränder, där du på sistnämnda får betala för en solstol. En populär kuststräcka på Lido är Gran Viale Santa Maria Elisabetta, medan D'Annunzio räknas till en av de mest turistvänliga.

2. Punta Sabbione 

I närliggande staden Cavallino väntar 15 kilometer lång sandstrand.  Cavallino ligger något längre bort än Lido, men det finns flera sätt att ta sig hit från Venedig. Med en vattentaxibåt tar det från trettio minuter upp till en timma. Här hittar du tidtabeller och priser. Du kan också ta tåget till San Donà-Jesolo och byta till bussen mot Jesolo i San Dona.

Andra stränder nära Venedig

Räds du inte för att ta en utflyktsfärd finns det massor av stränder att upptäcka i närliggande städer till Venedig, men du får vara beredd på att åka en timme med bil eller bil. Sottomarina ligger ungefär 70 minuter från Venedig stadskärna, Bibione 80 minuter bort med bil och Rosolina Beach likaså.

Se fler restips till Venedig

Vattentaxi_Venedig