Vy över Karpathos stad

Restips för Grekland

Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa. Oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången hoppas vi att du kan hitta inspiration bland våra restips.  

Restips för hela Grekland

Restips per destination

Upptäck Kykladerna

Ögruppen Kykladerna ligger sydost om det grekiska fastlandet och består av drygt ett par hundra öar. Med Apollo kan du besöka nio vackra öar: Antiparos, Ios, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Syros och Tinos.

Läs våra tips

Upptäck Tolvöarna

Tolvöarna, eller de Dodekanesiska öarna, ligger i Greklands sydöstra hörn och består av, som namnet antyder, 12 olika öar. Många av öarna är välkända och vissa står fortfarande på listan att utforskas vidare.

Läs mer här

Restips för Kreta

Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat. Här hittar du tips om Kretas upplevelser och var du hittar de bästa stränderna och restaurangerna.

Läs tips om Kreta

Restips för Rhodos

Rhodos är en tidlös klassiker med sköna stränder, vacker natur, trendigt stadsliv och många kulturella minnesmärken. För att du ska få lite inspiration inför resan har vi plockat ihop några av våra bästa Rhodostips.

Läs tips om Rhodos

Restips för Kalymnos

Det finns en liten ö som det sägs att man blir evigt trogen om man en gång har träffats av dess charm. Det är den lilla ön Kalymnos. Här har vi samlat ihop några av våra bästa restips!

Läs våra tips

Restips för Zakynthos

Sol, värme och härliga sandstränder, vad mer kan man väl önska? Om ditt svar är spännande utflykter och roliga aktiviteter så rekommenderar vi varmt Zakynthos – ett utmärkt resmål för såväl familjer som festprissar.

Se tips om Zakynthos

Restips för Korfu

För den som söker vacker natur, unika städer och härliga stränder är Korfu en riktig pärla. Spana in våra tips på den godaste maten och de bästa platserna att besöka här.

Läs våra tips om Korfu

Restips för Skopelos

Gör som Meryl Streep i Mamma Mia och ta trapporna upp till någon av öns små kyrkor, bada naken eller beställ in världens godaste ostpaj. Skopelos har som du förstår en hel del att erbjuda sina besökare.

Läsa våra tips här

Restips för Skiathos

På jakt efter det perfekta semesterparadiset? Prova på Skiathos! Här finner du grekiskt öliv i sin mest renodlade form, med gott om nöjen och vackra sandstränder. Hitta inspiration inför din resa här.

Läs våra tips om Skiathos

Restips för Santorini

Santorini är helt klart Greklands allra bildskönaste ö. Men det finns mer att njuta av än fascinerande vyer och spännande orter som Kamari, Fira och Oia – som sägs bjuda på öns vackraste solnedgångar. Här kan du ta del av några av våra bästa restips!

Läs tips om Santorini

Restips för Naxos

Naxos vimlar av smultronställen, och har man en gång besökt ön vill man gärna återvända, om inte för de vackra stränderna, så kanske för alla goda viner och likörer som framställs på ön.

Läs våra tips här

Restips för Paros

Paros är en liten och charmig ö i Kykladerna som andas det genuina Grekland. Här är det lätt att hitta en mysig favorittaverna och många av stränderna är barnvänliga. 

Läs våra tips här

Restips för Milos

På grekiska Milos väntar turkosblått hav, antika lämningar och genuina restauranger. Lär känna ön som grekerna själva semestrar på!

Läs mer här

Restips för Parga

Parga är en mysig och charmig liten stad med ljuvliga stränder, romantiska restauranger och ett perfekt utgångsläge för en mängd spännande utflykter. Här hittar du våra bästa tips!

Läs våra tips

Restips för Ios

Ios är en fartfylld ö i vackra Kykladerna, Grekland. Ios passar den som är ute efter nöjesliv och hålligång, men ändå vill ha närhet till vackra stränder och utflykter. 

Läs våra tips

Restips för Samos

På den gröna och frodiga ön Samos finns det mycket spännande att se och göra. Här kan du läsa mer om våra bästa tips för en händelserik semester på Samos!

Läs våra tips

Restips för Lefkas

Lefkas är känt för sina fantastiskt fina stränder och vackra natur. Ön bjuder också på genuint grekiskt ö-liv och roliga vattensporter.Här tipsar vi om populära favoriter och gömda pärlor.

Se våra tips

Restips för Leros

Vill du uppleva det genuina Grekland är Leros ön för dig. Här möts du av turkost vatten, orörda badvikar, pittoreska fiskehamnar och tavernor som serverar havets alla läckerheter.

Läs våra tips

Restips för Karpathos

Vackra sandstränder, bedårande bergsbyar och genuint grekiskt öliv. Allt detta och så mycket mer finner du på semesterparadiset Karpathos. Finn inspiration till din resa här!

Läs våra tips

Restips för Kos

En resa till Kos bjuder på det mesta - vackra småbyar, kritvita stränder, intressanta sevärdheter och massvis med nöjen. Här kan du läsa mer om vad du inte får missa under semestern!

Läs våra tips

Restips för Antiparos

Antiparos är en ljuvlig greklandspärla. Här är det mesta orört och stränderna aldrig fulla. Hit åker du för att prova nya stränder från dag till dag, bada i azurblått vatten och njuta av färsk fisk på någon av öns restauranger.

Läs våra tips

Tips & Inspiration

Hitta och boka en resa till Grekland, se alla våra hotell i Grekland eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Grekland

  • Kristallklart vatten och långa tavernakvällar 
  • Små, genuina byar på folkkära Kreta och nyheten Limnos
  • Välj bland romantiska Parga, härliga Rhodos och vackra Skiathos
Se alla resor till Grekland

Hotell i Grekland

Vare sig du föredrar en modern turistort med hålligång dygnet runt eller vill bo mer undanskymt med havet och den vackra naturen som närmsta granne kan du hitta ditt drömhotell med Apollo.

Se alla hotell i Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här