Tre rätter som alla borde smaka!
Mirsini uppmanar oss också att leva lite mer – och kliva ut ur vår komfortzon oftare. Det vill säga; beställ något annat än tzatziki, gyros och saganaki ibland. Till exempel hävdar hon att dessa tre rätter är mer än värdiga alternativ, som aldrig misslyckas:
1. Paj med grönsaker och fetaost, i all sin enkelhet. Rena smaker är a och o, och här kommer det bästa fram.
2. Kretensiska dakos. Ja, grekernas svar på bruschetta. Där tomatens surhet balanseras perfekt med havssaltet och bildar en oslagbar kombination tillsammans med färska Kalamata-oliver.
3. Fyllda tomater, paprika och zucchini med ris, kryddor och örter – utan kött! Rena smaker, du vet.
Tanken på en bra matupplevelse i Grekland handlar å andra sidan inte bara om att prova lokala specialiteter. Det är till exempel ingen hemlighet att det ofta är de små, familjeägda tavernorna på sidogatorna bortom turiststråken som ofta levererar de största kulinariska upplevelserna. Slår du dig ner på en familjerestaurang vid havet där pappas stolta fångst hänger för att torka i den svala brisen och majoriteten av menyn består av skaldjur, är det naturligtvis just här du ska göra en djupdykning i havets smaker. Beställ inte en lammgryta.