Vacker strand med kristallklart vatten på Kreta

Greklands finaste stränder

Här kommer våra bästa tips för dig som älskar fantastiska stränder med kristallklart vatten, och som har svårt att välja bland alla våra grekiska öar och orter. Vilken grekisk strand blir din favorit i sommar?


Kretas finaste stränder

Falassarna Beach, Västra Kreta

På Kretas västkust, cirka 4,5 mil från Chania hittar du den långa och vackra stranden Falassarna. Här väntar kristallklart vatten och en häftig solnedgång som färgar hela himlen röd – en spektakulär syn!

Boka resa till Kreta

Matala Beach, Södra Kreta

Missa inte ett besök på stranden i Matala. Här kan du ta en promenad upp mot de häftiga grottorna och passa på att ta semesterns bästa foton. Förutom kristallklart vatten finns även flera trevliga barer och restauranger intill stranden.

Boka resa till Kreta

Baloslagunen, Västra Kreta

Här stannade prins Charles och lady Di till på sin bröllopsresa. Och vem kan motstå denna fantastiska strand, där man också kan snorkla bland massvis av fiskar. Hit tar du dig enklast med båt från orten Kissamos. Apollo anordnar även utflykter hit.

Boka resa till Kreta

Elafonissi Beach, Västra Kreta

Denna undersköna strand kallas också för ”Den rosa stranden” på grund av det romantiska rosa skimmer som finmalda snäckskal sprider i strandbrynet. Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania på Kreta. Apollo anordnar också utflykter till stranden.

Boka resa till Kreta

Vai Beach, Östra Kreta

Den vackra Palmstranden Vai, öster om Hersonissos är stranden som alla pratar om och som du helt klart ska besöka under din semester. Här finns Kretas enda naturliga palmer tätt runt den vackra stranden och här kan du koppla av och njuta av dagar fyllda med sol & bad.

Boka resa till Kreta

Tolvöarnas finaste stränder

Antony Quinn Bay, Rhodos

Anthony Quinn Bay har fått sitt namn från skådespelaren i den klassiska filmen ”Kanonerna på Navarone”, som spelades in här. Bukten en mycket trevlig plats att besöka, och ofta ser man mycket fisk här.

Boka resa till Rhodos

Apella Beach, Karpathos

I de vackra omgivningarna på Karpathos finns en av öns kanske finaste stränder, som lockar med sin vita sand, kristallklara djupblå vatten och skuggande pinjeträd. Som en extra bonus finns det en taverna med enastående utsikt precis ovanför stranden.

Boka resa till Karpathos

Tsambikastranden, Rhodos

Tsambikastranden anses av många vara Rhodos bästa sandstrand. Här är stranden bred, långgrund och vattnet klart. Här finns några enkla serveringar och möjlighet till vattensporter för den som vill aktivera sig.

Boka resa till Rhodos

Sporadernas finaste stränder

Hovolo Beach, Skopelos

En dold skatt av Skopelos många vackra stränder är Hovolo Beach, en underbar strand med kristallklart vatten och som många anser är öns finaste. 

Boka resa till Skopelos

Koukounaries Beach, Skiathos

Stranden, som anses vara en av de bästa i Europa, och är drygt 1 kilometer lång med finkornig strand. Namnet betyder ”pinjenöt” och den populära stranden är omgiven av pinjeträd som ger skön skugga under de varmaste dagarna.

Boka resa till Skiathos

Kykladernas finaste stränder

Plaka Beach, Naxos

Naxos kanske absolut finaste strand är Plaka Beach som lockar med härligt mjuk sand och kristallklart vatten. På den breda stranden finns det gott om plats och längs stranden finns flera trevliga tavernor och möjlighet att prova på olika vattensporter.

Boka resa till Naxos

Red Beach, Santorini

Under din semester på Santorini får du inte missa att besöka den röda vulkaniska stranden, Red Beach. Stranden ligger på öns sydvästra sida och anses vara en av de mest spektakulära stränderna på hela Santorini.

Boka resa till Santorini

Kolymbithres Beach, Paros

Med sina sammetsmjuka sandvikar mellan havsslipade klippformationer hör stranden till en av Paros vackraste. Här kan du se fram emot dagar fyllda med sol & bad, stranden ligger nära staden Naoussa och lockar med kristallklart vatten. 

Boka resa till Paros

Lefkas & Epirusområdets finaste stränder

Valtos beach i Parga

Populära Valtosstranden är en lång och bred sten-/sandstrand som ligger i grönskande omgivningar på andra sidan av berget från Parga stad. Här finns solstolar och parasoll att hyra och flera tavernor. 

Boka resa till Parga

Porto Katsiki på Lefkas

Porto Katsiki är en vacker strand som ligger i en liten bukt på den sydvästra sidan av Lefkas. Hit tar du dig enklast med hyrbil. På stranden finns det solstolar, parasoller och en liten restaurang.

Boka resa till Lefkas

Bella Vraka-stranden i Sivota

Bor du på träningshotellet Sivota Retreat - powered by Playitas i Sivota kan du vada över till den magnifika Bella Vraka-stranden. Här är oftast vindstilla, så hyr en SUP eller kanot och utforska den vackra kusten.

Boka resa till Sivota

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Grekland, hitta och boka en resa till Grekland eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Grekland

Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa – oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången.

Se alla våra restips för Grekland

Grekland

  • Kristallklart vatten och långa tavernakvällar 
  • Små, genuina byar på folkkära Kreta och nyheten Limnos
  • Välj bland romantiska Parga, härliga Rhodos och vackra Skiathos
Se alla resor till Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här