Vy över Perissa beach på Santorini

Santorinis finaste stränder

- våra 7 bästa tips!

Vi listar Santorinis bästa stränder, vill du upptäcka något nytt som skiljer sig från de typiska grekiska stränderna är Santorini rätt ö för dig! Här väntar både svarta, röda och vita stränder av vulkangrus som kantas av branta dramatiska klippor - njut av sol & bad i häftiga omgivningar! 

Red beach på Santorini Häftiga Red Beach på Santorini

1. Red Beach

Över Red Beach har du en mycket speciell vy med stranden som ligger isolerad på öns sydvästra sida. Du kan inte köra bil hela vägen utan får parkera en bit ifrån och sedan ta en trevlig promenad för att se den vackra röda stenstranden. I synnerhet från sjösidan är här väldigt vackert. På väg ut från Akrotiri är det skyltat mot Red Beach.

2. Monolithos beach

Monolithos är en långgrund sandstrand som ligger lite norr om Kamari på Santorini. Här är det lugnt och området är familjevänligt. På någon av tavernorna vid stranden kan du äta en god och prisvärd lunch. Ta dig också en titt på den lilla hamnen och de små fiskebåtarna en liten bit därifrån.

3. Kamari Beach

Den svarta och steniga lavastranden i Kamari är kantad av uteserveringar och restauranger. Genom att äta eller dricka något hos dem får du hyra solstolen kostnadsfritt. Med badskor är det lätt att skutta upp och ner i havet, som är klarblått och i vacker kontrast till den svarta stranden.

4. White Beach

Från Red Beach kan du åka båt till den mindre stranden White Beach. Hit kommer man bara med båt och den vita klippväggen är fantastiskt vacker att se från havet. Berget är av pimpsten och i ett visst ljus skimrar det i vackert grönt. White Beach passar dig som vill snorkla och vi rekommenderar att du tar med dig kameran för att föreviga de vackra vyerna.

Vlychada beach på Santorini

5. Koloumbos beach

Koloumbostranden ligger avskilt på Santorinis nordöstra sida och är perfekt för dig som vill ha en strand nästan helt för dig själv. Hit kan du bara ta dig till fots och det finns varken solstolar eller kiosker. Ta med en härlig picknick och njut av stillheten och friden.

6. Vlychada Beach

Vlychada Beach i Vlychada är en fantastiskt fin strand. Stranden är verkligen fridfull och här är det lätt att tillbringa många sköna timmar. Bredvid stranden finns en liten charmig hamn, dit fiskarna kommer in med sin dagliga fångst. Vill du bo nära Vlychada Beach kan du kolla in vårt hotell Notos Therme & Spa, som bara ligger 60 meter från stranden.

7. Perissa Beach

Perissa Black Sand Beach, som sitter ihop med Perivolos Beach, ligger i byn med samma namn. Stränderna här brukar beskrivas som de bästa stränderna på hela Santorini. Här finns det gott om strandbarer och restauranger. Längs strandremsan finns mängder av solstolar och parasoller, som du antingen hyr eller får låna mot att du handlar något på tavernan. Sanden är mjuk men botten desto hårdare. Du behöver förvisso inte badskor för stenar, men stranden blir snabbt varm så se till att ta med flipflopsen! Nästan alla våra hotell i Perissa & Perivolos ligger ett par meter från stranden - enkelt och behagligt!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Santorini, hitta och boka en resa till Santorini eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Santorini

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, de bästa restaurangerna, mysigaste byarna och mycket mer! 

Se alla våra restips för Santorini

Santorini

  • Magiska vyer och solnedgångar
  • Fina lavastränder
  • Lyxiga hotell och grekisk charm
Se alla resor till Santorini

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här