Santorini – tips inför resan

Restips till Santorini

Santorini är helt klart Greklands allra bildskönaste ö. Men det finns mer att njuta av än fascinerande vyer och spännande orter som Kamari, Fira och Oia – som sägs bjuda på öns vackraste solnedgångar. Här kan du ta del av några av våra bästa restips!

Boka din resa till Santorini


Artiklar och restips för Santorini

Varför resa till Santorini?

En semester på Santorini är ett minne för livet. Allt fler åker hit för att fira stora händelser i livet eller för en romantisk vecka på tu man hand. Tvekar du? Låt dig övertygas om varför du ska resa till Santorini. 

Läs mer

10 sevärdheter på Santorini

Santorini är ett spännande resmål för den som är intresserad av sevärdheter i form av natursköna vyer, historiska platser och genuina grekiska stadsmiljöer. Här finner du våra bästa tips! 

Läs våra tips

Shopping på Santorini

Santorini har mycket att erbjuda den shoppinglada besökaren. Fynda kläder, skor, smycken och mycket mer i trevliga små affärer eller hitta spännande hantverk i unika butiker och gallerier. 

Läs våra tips

Santorinis smakupplevelser

Som den populära destination Santorini är finns här ett stort utbud av restauranger, barer och smakupplevelser. Passa gärna på att pröva öns egna specialiteter under din vistelse.

Läs våra tips

Video - bildsköna Santorini

Här hittar du både vackra, vitkalkade byar och en spännande natur, vars skönhet är resultatet av ett vulkanutbrott för 3 600 år sedan. Ta en titt på öns undersköna vyer, bylivet och de bästa stränderna!

Se videon

7 stränder utöver det vanliga

Santorinis stränder skiljer sig från de typiska grekiska stränderna. Här väntar svarta och röda stränder av vulkangrus som kantas av branta dramatiska klippor - en spektakulär vy!

Läs våra tips

Charmiga byar och städer

Mysiga små gränder och traditionella vitkalkade hus - på Santorini finns många charmiga städer och byar som klättrar sig upp på klipporna och ger en magnifik utsikt.

Läs våra tips