Fakta om Santorini

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Från Santorinis flygplats till våra hotell i Kamari 10-20 min, till Imerovigli, Firostefani och Fira ca 20 min. Till Perissa, Perivolos och Vlychada tar det ca 30-40 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Santorini är en ö med många små och smala gator. I vissa fall kan transferbussen inte köra ända fram till hotellet, utan stannar 50-500 meter från hotellet. Bagaget transporteras inte.

Stränder:

I Kamari och på hela Santorinis östkust finns kilometerlånga svarta lavastränder med klappersten. På norra delen av Kamaris strand består havsbotten av lämningar från vulkanutbrott, som formats av vågorna. Stränderna är inte långgrunda. På den södra delen av Santorini finns mer badvänliga fina stränder med svart sandbotten, dessa finner vi bland annat i Perissa och Perivolos.

Nöjen:

I Kamari finns ett stort utbud av shopping, barer, restauranger, diskotek. I Fira finns många mysiga caféer, barer och restauranger som klättrar utefter klippan. Här finns även diskotek.

Kommunikationer:

Santorinis flygplats ligger ca 6 km från Kamari och har täta flygförbindelser med Aten och flera större öar. Från Athinios på västkusten går båtar till Aten, Kreta, och i stort sett alla cykladiska öar. Lokalbussen som utgår från Fira går till de flesta byar på Santorini. I Fira finns även taxistation. Cyklar, mopeder och bilar finns att hyra.

Aktiviteter:

Snorkling, dykning, windsurfing och vattenscootrar och vandringleder.