Utsikt över Santorini

Därför ska du välja Santorini

- våra 5 bästa tips!

Funderar du på en resa till Santorini i sommar? Då har du kommit helt rätt! Santorini måste stå med på din bucket-list och är ett självklart val för dig som vill uppleva magiska solnedgångar, matupplevelser i världsklass, häftiga lavastränder och mycket mycket mer. Här kan du ta del av våra 5 bästa tips för varför du ska välja Santorini i sommar! 

Solnedgång på Santorini Njut av de magiska solnedgångarna på Santorini

1. Solnedgångarna

Santorini är känd världen över för sina spektakulära solnedgångar och detta är anledning nog för att välja Santorini. Här kan du njuta av vykortsvackra vyer över Santorinis kalkstensvita hus med de ikoniska blåa kupolerna samtidigt som solen går ned i det Egeiska havet. Det här är verkligen något som måste upplevas på plats och ett minne att bära med sig resten livet. 

2. Matupplevelserna

Gastronomiska Santorini bjuder på ett brett utbud av spännande smakupplevelser. Här hittar du allt ifrån traditionella tavernor och små gyrosställen till trendiga och exklusiva restauranger. På flera av restaurangerna får du njuta av såväl maten som de vackra vyerna över Santorini och Egeiska havet.  

3. Kombinationsresorna

Är du intresserad av årets hetaste restrend? Då ska du kolla in våra kombinationsresor, som ger dig möjligheten att uppleva flera öar under en och samma semester. Våra bästa tips är att kombinera trendiga Santorini med charmiga Ios, eller varför inte kombinera tre öar som Santorini med härliga Naxos och jetset Mykonos? Oavsett vilken kombination du väljer får du garanterat fler minnen med dig hem i bagaget.

Strosa runt bland gränderna i den mysiga byn Pyrgos

4. Byarna

Förutom välkända Fira och Oia finns flera andra byar som du inte får missa under din semester på Santorini. En av de kanske vackraste byarna är den medeltida och orörda pärlan Pyrgos, som är en utav de högst belägna byarna på ön. Här kan du gå vilse och utforska de charmiga och trånga kullerstensgränderna med sina traditionella vita husväggar, blå dörrar och fönsterluckor. Du kan även besöka någon av de vackra kyrkorna, äta något gott på någon av tavernorna eller bara njuta av den magiska utsikten. Ett annat måste är att besöka byn Imerovigli som ligger på Calderan, strax norr om Fira. Här är utsikten fantastisk och solnedgångarna är något som bara måste upplevas på plats.  

5. Lavastränderna

Grekland förknippas oftast med kritvita sandstränder, men på Santorini kan du faktiskt hitta motsatsen med både rödaktiga och svarta lavastränder. En av de populäraste och häftigaste stränderna på hela Santorini är den vulkaniska stranden Perissa Beach. Stranden bjuder på svart lavasand och kristallklart vatten, perfekt för en heldag med sol och bad i häftiga omgivningar. Ett annat tips är att besöka Red Beach, den rödaktiga vulkaniska stranden är unik och ligger i pampiga omgivningar med häftiga klippformationer. 


Hitta ditt hotell på Santorini

Det är lätt att förstå varför Santorini är ett av de populäraste resmålen i Grekland. Det är stor efterfrågan på boende och det kan vara svårt att hitta lediga hotellrum när man väl är på plats. För att vara säker på att man får det boende man önskar är det en god idé att boka sitt hotell på Santorini i god tid innan avresa, dessutom slipper man den stressa över att hitta boende när man väl är på plats.


Tips & Inspiration

Få tips och inspiration kring våra kombinationsresor, se vår kombinationsguide eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kombinationsguide

Hitta din kombinationsresa med hjälp av vår kombinationsguide. Upplev mer på din semester!

Se vår kombinationsguide

Kombinationsresor - båtluffa på ett smidigare sätt!

Välj bland våra kombinationsresor där flyg, hotell, transfer och färjebiljetter ingår och du slipper krånglet med att boka allt separat. 

Läs mer om båtluff i Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här