Båtluffa i Grekland

Vi är Greklandsexperten och i sommar vill vi ta med dig på ett riktigt äventyr: öluff i den grekiska övärlden! Det är ett häftigt sätt att uppleva mycket på samma resa, och du kommer garanterat komma hem med många vackra minnen. Här har vi samlat alla tips, länkar och sådant som är bra att veta inför båtluffen – så att det är så enkelt som möjligt för dig att boka en underbar resa.

Upplev Greklands öar

Greklands öar har verkligen mycket att erbjuda. Vi kan rekommendera att du båtluffar i ögruppen Kykladerna eller Tolvöarna. Här har du ett stort utbud av både små och stora öar inom en till några timmars avstånd, och det är lätt att ta sig runt med båt. På öarna finns hur mycket som helst att göra, och det är bara att du tar för dig. Ett tips är att du laddar ner vår kostnadsfria resmålsapp. I den får du mer inspiration och kan via appen också kontakta vår personal på plats, som hjälper dig att boka utflykter och mycket mer.

Rutter för öluffa i Grekland

På den här sidan tipsar vi om rutter för att uppleva det bästa av Kykladerna och Tolvöarna. Men du kan självklart boka en rutt precis så som du vill ha den. Några bra startpunkter för att båtluffa dit vi också erbjuder direktflyg är Aten, Mykonos, Santorini, Rhodos och Kreta.

Så här bokar du båtluffen

Börja med att boka flyg. Det är klokt att boka flyg så tidigt som möjligt, innan platserna tar slut. På rutterna som vi föreslår nedan så börjar du och avslutar båtluffen på samma ö, och då är det bäst att du bokar en tur & retur-biljett. Om du vill flyga hem från en annan ö behöver du göra två separata bokningar: en för flyget dit och en för flyget hem.

Boka hotell. Det kan också vara bra att boka hotell innan resan, så slipper du känna dig stressad när du landar. Du kan lägga till upp till fyra olika hotell när du bokar flyg, eller boka hotellen separat.

Båtbiljetter bokar du direkt hos rederiet, via DirectFerries eller Ferryto.


Våra tre favoritrutter för båtluffen


Inspiration för dig som ska båtluffa

Våra bästa båtluffartips

Här har vi samlat nyttiga tips och sådant som är bra att veta när du ska ut och båtluffa. Läs mer om hur du ska tänka när du bokar flyg, hotell och båtbiljetter - samt lite grann också om den grekiska maten! I kommentarerna kan du dela med dig av dina egna tips.

Läs mer här

Med familjen på båtluff

Sara tog med sig familjen och reste iväg på en härlig båtluff bland Greklands vackra öar. De åkte runt i i Kykladerna och besökte Mykonos, Naxos och Koufinissi. Under resan blev det en hel del mat, sol och bad – och mycket kul att se. Ungefär precis som det ska vara på en skön båtluff.

Läs hela inlägget