Santorinis smakupplevelser

Som den populära destination Santorini är finns här ett stort utbud av restauranger, barer och smakupplevelser. Passa gärna på att pröva öns egna specialiteter under din vistelse, såsom vita auberginer och Fava.

Restauranger på Santorini

Trevliga strandbarer

Det finns gott om mysiga strandbarer i livliga Perivolos. Till de mest kända hör Chilli och Jojos. Har du tur kan du få syn på någon grekisk celebritet under besöket på härliga Jojos, där stämningen är både trevlig och tillbakalutad. För dig som vill bada finns en inomhuspool i baren.

Donkey Beer

En liten bit utanför Kamari, längs vägen mot Fira, ligger det lilla bryggeriet Santorini Brewing Company som brygger det lokala ölet Donkey Beer.  Här kan du gå en guidad tur som självklart avslutas med provsmakning. Åsna som symbol för ön återkommer hela tiden. Det lokala ölet har fått både etikett och namn från detta älskade djur. Donkey öl finns i tre varianter: Yellow, den svagaste, Red, en god smakrik öl eller Crazy, som är den starkaste.

Vinsanto

Något du absolut måste smaka när du är på Santorini är Vinsanto. Det är ett lokalt producerat dessertvin som görs på soltorkade druvor som sedan pressas, och ger vinet en mycket söt smak. Det är såklart också en perfekt souvenir att ta med sig hem. Passa på att besöka Santo Wines vingård där vinet produceras, för en provsmakning och middag med fantastisk utsikt.

Restauranger på Santorini

Vit aubergine

Många specialiteter finns det på de små öarna. En av Santorinis väldigt ovanliga är vita auberginer.

Fava

Fava, är som ett mellanting mellan linser och kikärtor. Dessa skalar man och mixar till en för ön alldeles unik röra. Fava växer nämligen bara här.

Kapris som krydda

Runt om på ön växer vild kapris. Detta låter sig smaka i den klassiska grekiska salladen som väldigt ofta är kryddad med kaprislöv. Fantastiskt gott.

Vanliga maträtter på Santorini

En måltid på Santorini består oftast av just kapris, men också av makrill. Missa inte att prova gryta på lök och havsabborre, eller bondbönor med kikärtor. Beställer du en pasta kan du vara lyckosam nog att få lite chloro över, en ost från Santorini!

Se fler restips för Santorini