Strand med kristallklart vatten på Rhodos

Rhodos finaste stränder

- våra bästa tips!

Rhodos finns det stränder för alla smaker. Lugna, undangömda, stränder, klapperstenstränder, paradisstränder och stränder för dig som vill ha fart och fläkt. Här är några av våra favoriter.

Charmiga Stegna

Rhodos östkust ligger den lugna stranden Stegna. Här möter du mycket charm och ett vatten som är alldeles klart. Ett par trevliga tavernor gör den pittoreska bilden fullkomlig.

Ladiko och Anthony Quinn

I Ladikobukten finns två väldigt fina stränder: Ladiko och Anthony Quinn. Vid Ladiko är vattnet stilla som om det låg olja på, och namnet betyder just olja. På andra sidan bukten ligger den populära stranden Anthony Quinn som fått sitt namn från skådespelaren i den klassiska filmen ”Kanonerna på Navarone”, som spelades in här. Oavsett vilken av stränderna du väljer är bukten en mycket trevlig plats att besöka, och ofta ser man mycket fisk här.

Populära Ellistranden

Ellistranden i Rhodos stad består av både sand och sten. Här är det liv och rörelse hela dagen och det finns gott om serveringar där du kan dricka något svalkande i skuggan. Vid hopptornet kan du göra adrenalinhöjande dyk ner i det härliga vattnet.

Full fart i Faliraki

Längs den flera kilometer långa stranden i Faliraki kan du testa allt från bananbåt och trampbåt till vattenskidor, vattenskoter och windsurfing. Här finns också flera banor för dig som är sugen på beach volley. I Faliraki har vi många populära hotell. Vill du bo mitt på Falirakistranden rekommenderar vi mysiga hotell Epsilon.

Afandoustranden

Välkommen till en av Rhodos längsta stränder. Hit åker gärna grekerna själva för att spendera sina lediga dagar. På kvällarna samlas de för att grilla och ha trevligt tillsammans. Vid Afandoustranden finns också vattensporter som bananbåt, parasailing och mycket annat. Mitt på Afandoustranden ligger ett av våra bästa och mest populära familjehotell, Mythos beach.

Vackra Prasonissistranden

Prasonissistranden är en unik strand som ligger längst ner på Rhodos södra spets, där Medelhavet och Egeiska havet möts. Det är en alldeles speciell upplevelse att se Egeiska havets vågor stå i kontrast till Medelhavets lugna, klara vatten. Prasonissistranden lockar många vindsurfare.

Fourni Beach

På Rhodos västra kust i närheten av byn Monolithos, ligger den fina stranden Fourni. Fourni är en liten, avskild strand i vackra omgivningar - perfekt för avkoppling. Hit tar du dig enklast med hyrbil.

Barnvänliga Tsambikastranden

Tsambikastranden anses av många vara Rhodos bästa sandstrand. Här är stranden bred, långgrund och vattnet klart. Här finns några enkla serveringar och möjlighet till vattensporter för den som vill aktivera sig. Passa gärna på att besöka Tsambikaklostret när du är här. Utsikten från klostret är magisk.

Du kan också följa med oss på någon av våra båtutflykter där det finns möjlighet att bada från båten intill Tsambikastranden.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Rhodos, hitta och boka en resa till Rhodos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Rhodos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Rhodos

Rhodos

  • Rikligt nöjesliv
  • Idylliska småbyar
  • Långa stränder & fina badvikar
Se alla resor till Rhodos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här