Rhodos stad

  • Sol, bad och stadsliv i ett!
  • Medeltida charm
  • Stort shoppingutbud

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Covid-19 inresekrav: Covidbevis • Inreseformulär

Rhodos stad är det perfekta resmålet om du är ute efter sol och bad i kombination med historia och trendigt stadsliv. Här kan du spendera dagarna vid stranden, strosa runt på shoppinggatorna eller slå dig ner i den livfulla Mandrakihamnen och spana på båtarna som lägger till. Missa inte heller att ta en promenad genom gamla stan. Med Apollo kan du även boka en weekendresa till Rhodos stad.Fakta om Rhodos stad

Valuta

Euro (EUR)

Äta ute

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 120-170 kr per person.

Transfer

Från flygplatsen till de första hotellen i Rhodos stad tar det cirka 25 minuter. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Till och med 31 juli 2019 pågår en ombyggnation på Rhodos flygplats Ombyggnationen kan påverka väntetiden för att få sitt bagage vid ankomst.

Stränder

Direkt vid staden, på ömse sidor om öns norra udde, ligger långa stränder. I väster ligger Windy Beach, som under högsäsong fläktar skönt. Underströmmar kan också förekomma här. I öster ligger den smala men trivsamma Ellistranden.

Mer fakta

Väder

jan 13°c
feb 13°c
mar 16°c
apr 19°c
maj 23°c
jun 28°c
jul 31°c
aug 31°c
sep 28°c
okt 24°c
nov 18°c
dec 15°c
7,9 av 10 Rhodos stad
Våra gästers betyg, baserat på 2357 omdömen

Restips för Rhodos

På Rhodos finns mycket att upptäcka! Ta del av våra bästa restips för Rhodos!

Restips - Rhodos

Hitta ditt Rhodos

Vilken del av Rhodos passar dig bäst?

Hitta ditt Rhodos

Alla orter Rhodos

Ialyssos & Ixia

Res till Ialyssoskusten på Rhodos västsida och unna dig en skön semester på någon av våra hotell i Ialyssos och Ixia. Här väntar bra stränder, mysiga byar och storslagna solnedgångar!

Lardos, Kiotari & Pefkos

Res till någon av de mysiga byarna Lardos, Kiotari och Pefkos och upplev en avslappnad och lugn semester. De tre små byarna har alla nära till härliga bad – oavsett om det är i små badvikar eller vid långa klapperstensstränder. Vattnet är kristallklart och perfekt för dig som vill utforska livet under vattenytan. Vill du uppleva stadspuls är det inte långt till Rhodos stad.

Afandou & Kolymbia

Boka nästa resa till någon av de härliga turistorterna Afandou eller Kolymbia. I Kolymbia kan du se fram emot moderna hotell och en eukalyptuskantad huvudgata. Afandou är en av öns äldsta byar och lockar med en av Rhodos längsta stränder – Afandoustranden. Vattnet i bukten är kristallklart och håller en skön badtemperatur. Närheten till Rhodos stad gör Afandou och Kolymbia till de perfekta resmålen – här kan du kombinera sol och bad med livligt stadsliv om kvällarna.

Kalithea & Faliraki

Res till stillsamma Kalithea och Koskinou och förlora dig bland pittoreska kvarter och fina stränder som är som gjorda för fartfyllda vattenäventyr. Vill du bo intill den sköna Falirakistranden på ett hotell med hög komfort för både par och familjer är hotell Epsilon ett bra val.

Lindos

Res till vykortsvackra Lindos på semester. Byn är en av Rhodos, och hela Greklands, mest kända byar med vitkalkade små hus med blåa dörrar, smala gränder och ett antikt tempel. Dessutom finns det flera fina stränder i närheten. Med Apollo bor du på hotell av det lite lyxigare slaget som erbjuder mycket bekväma boenden.