5 smultronställen i Grekland
- när du reser med barn

Grekland är det idealiska semesterlandet för barnfamiljer. Förutom långgrunda stränder och vattenland väntar många naturupplevelser i både det lilla och stora formatet. Landets matkultur är också lätt att ta till sig även för de mindre (och för de lite mer kräsna) barnen. Vi har listat fem av våra egna smultronställen i Grekland, platser dit vi själva gärna reser med barnen i sommar. 

Härliga dopp i det kristallklara vattnet

1. Parga – mysigt och pittoreskt

Mysiga och familjevänliga Parga lockar med fantastiska stränder, charmiga tavernor och vackra omgivningar. Här kan du bo på vårt Apollo Mondo Family-hotell Parga Beach som ligger i nära anslutning till den härliga Valtosstranden, som passar både stora och små! Eller varför inte ta med familjen på en kombinationsresa och passa på att uppleva mer tillsammans på semestern. Ett av våra bästa tips är att kombinera fastlandet med ö-livet i mysiga Parga och härliga Lefkas, två resmål som passar hela familjen! 

2. Samos – rofyllt och barnvänligt

Ta med familjen på en härlig semester till härliga Samos. Samos är det perfekta resmålet för er som gillar härliga dagar på stranden, här finns över 300 stränder att välja mellan och är som gjord för enkla nöjen tillsammans! Här finns flera hotell som passar perfekt för barnfamiljen. I semesterorten Votsalakia trivs hela familjen och dagarna fördrivs gärna på den kilometerlånga sand- och klapperstensstranden. Till kvällen beger man sig upp mot huvudgatan för att äta en bit mat och spana på folklivet.

Dagar fyllda av lek och skoj på stranden

3. Naxos – Kykladernas största ö

Naxos är något av ett badparadis med milslånga, långgrunda stränder för sandslottsbyggen, lek och plask. Många återvänder hit med familjen år efter år, och ön är också en bra ö för dig som för första gången tänkt båtluffa med barnen i sommar. 

4. Zakynthos – här trivs havssköldpaddorna

Zakynthos finns många barnvänliga sandstränder, speciellt längs den östra och södra kusten, där de flesta av Apollos hotell på Zakynthos ligger. Ta med familjen på en eftermiddagstur till havs längs Laganasbukten och spana efter Caretta caretta – den väldiga havssköldpaddan som kan väga upp till 100 kilo och som trivs just här. 

5. Kreta - möjligheternas ö

I den lugna orten Georgioupolis, som ligger halvvägs mellan Chania och Rethymnon, är det gångavstånd till strand och tavernor och relativt lite trafik överallt. Den långgrunda sandstranden är naturskyddad och sägs vara en av de mest barnvänliga på hela Kreta

 


Några av våra favorithotell för barnfamiljen
Hitta hotellet som passar din familj bäst!


Populära hotelltyper för familjer

Här hittar du de populäraste hotelltyperna för dig som reser med barn.

Hotell med vattenland

Här har vi samlat barnens favorithotell – hotell med stora poolområden, vattenrutschkanor, skoj och skratt.

Strandhotell

Känn doften av havet från hotellrummet och vakna upp till vågornas brus! Här har vi samlat våra populäraste hotell som ligger precis vid stranden.

Stora familjerum

Hitta boende för större familjer och sällskap. Alla hotell har lägenheter med minst 3 rum. Här hittar du hotell med stora familjerum.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Grekland, hitta och boka en resa till Grekland eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Grekland

Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa – oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången.

Se alla våra restips för Grekland

Grekland

  • Kristallklart vatten och långa tavernakvällar 
  • Små, genuina byar på folkkära Kreta och nyheten Limnos
  • Välj bland romantiska Parga, härliga Rhodos och vackra Skiathos
Se alla resor till Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här