5 smultronställen i Grekland - när du reser med barn

Grekland är det idealiska semesterlandet för barnfamiljer. Förutom långgrunda stränder och vattenland väntar många naturupplevelser i både det lilla och stora formatet. Landets matkultur är också lätt att ta till sig även för de mindre (och för de lite mer kräsna) barnen. Vi har listat fem av våra egna smultronställen i Grekland, platser dit vi själva gärna reser med barnen i sommar. 

Greece-Kos-Town Dagens Kos är långt ifrån sin tidigare partyvariant.

1. Kos – från partyö till barnfamiljernas paradis

Åkte du hit någon gång på 90-talet? Då har du troligtvis en helt annan bild av Kos än den som väntar dagens resenärer. Kos har rest sig med värdighet efter åren av party och återgått till att bli den pärla den egentligen alltid har varit, med fantastiska stränder, charmiga tavernor och cykelvänliga stigar. Lite utanför Kos stad ligger Kipriotis Maris, ett av våra Apollo Mondo Family Resorts med barnklubb, simskola och träning för hela familjen. Flera av våra hotell på Kos har också egna vattenland. 

2. Antiparos – liten ö utanför Paros 

Vattnet i den lilla bukten vid hamnen måste vara gudarnas gåva till alla badglada barn utan underhudsfett. Här är så grunt att man inte kan simma, men vad gör väl det när man kan ligga i det otroligt varma vattnet som en val hela dagen och plaska med barnen. Stranden kallas förresten för Baby Beach, och är bara en av öns härliga stränder. Bilfri huvudgata och att det är lätt att ta sig runt på den lilla ön är andra fördelar. Cykla, vandra och snorkla – Antiparos är som gjord för enkla nöjen tillsammans. 

Greece-Crete-Georgiopolis-Beach Stranden i Georgioupolis på Kreta är en av de mest barnvänliga.

3. Naxos – Kykladernas största ö

Naxos är något av ett badparadis med milslånga, långgrunda stränder för sandslottsbyggen, lek och plask. Många återvänder hit med familjen år efter år, och ön är också en bra ö för dig som för första gången tänkt båtluffa med barnen i sommar. 

4. Zakynthos – här trivs havssköldpaddorna

Zakynthos finns många barnvänliga sandstränder, speciellt längs den östra och södra kusten, där de flesta av Apollos hotell på Zakynthos ligger. Ta med familjen på en eftermiddagstur till havs längs Laganasbukten och spana efter Caretta caretta – den väldiga havssköldpaddan som kan väga upp till 100 kilo och som trivs just här. 

5. Georgioupolis – Kretas bästa barnstrand

I den lugna orten Georgioupolis, som ligger halvvägs mellan Chania och Rethymnon, är det gångavstånd till strand och tavernor och relativt lite trafik överallt. Den långgrunda sandstranden är naturskyddad och sägs vara en av de mest barnvänliga på hela Kreta


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Grekland, hitta och boka en resa till Grekland eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Grekland

Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa – oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången.

Se alla våra restips för Grekland

Grekland

  • Kristallklart vatten och långa tavernakvällar 
  • Små, genuina byar på folkkära Kreta och nyheten Limnos
  • Välj bland romantiska Parga, härliga Rhodos och vackra Skiathos
Se alla resor till Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här