Parsemester i Dubai

Guide till den perfekta parsemestern i Dubai

Exotiska upplevelser, läckra hotellområden, shopping och kulinariska smaksensationer i världsklass. Detta och mycket till finns i Dubai – staden har allt som behövs för att du och din käresta ska kunna njuta av romantiska miljöer och upplevelser. Få städer i världen kan erbjuda storstads- och badsemester med garanterad sol hela vintern, och detta bara 6 timmar med flyg från Sverige. I Dubai är allting stort och imponerande, men därmed inte sagt att man behöver ta med sig den stora plånboken för att åka dit.

Semestern börjar redan ombord på flyget med Emirates, där en utsökt service med förstklassig catering, underhållning och komfort hjälper dig och din resepartner att varva ner från vardagens stress och sätta tonen på en lugn och harmonisk resa.

Från och med december 2015 är det uteslutande "luftens konung" Airbus 380 som flyger direkt till Dubai. Nedan har vi satt samman ett semesterförslag som innehåller spännande upplevelser och aktiviteter för att sätta guldkant på parresan till Dubai.

Veckoprogram – den perfekta parresan till Dubai

Lördag:

Ankomst till Dubai.

Söndag: 

Avkoppling vid hotellets pool eller på stranden. Dubai är en riktig guldgruva när det kommer till intressanta restauranger, här hittar du allt från fin gourmetmat till mer avslappnade matställen som även passar er som reser med en lite snävare budget. Läs vår reseguide eller hör efter med din reseledare för tips och förslag på restauranger.

Afternoon tea i Dubai

Måndag:

Ta en taxi till Dubai Downtown och det imponerande köpcentrumet Dubai Mall. Här kan ni njuta av en fantastisk shoppingtur och samtidigt ta del av alla sevärdheter som trängs i eller i direkt anslutning till gallerian. Ett besök på Dubai Aquarium är en perfekt paus från shoppingen. Passa också på att njuta av den fantastiska utsikten från Burj Khalifa, eller efter att mörkret lagt sig, den romantiska fontänshowen precis utanför Dubai Mall. Eftersom det kan vara svårt att köpa biljetter på plats rekommenderar vi att man bokar biljetter för att besöka Burj Khalifa redan hemifrån, via deras hemsida, alternativt följer med på vår utflykt Moderna Dubai.

Bur Dubai i Dubai

Tisdag:

Skäm bort varandra med den ultimata lyxupplevelsen – afternoon tea på "Seglet", som världens enda sjustjärniga hotell Burj Al Arab också kallas. Panoramautsikten över Dubai, den konstgjorda palmön och ögruppen "The World" är lika magisk som omgivningen. Följ med på utflykten Moderna Dubai med afternoon tea på Burj Al Arab eller boka High Tea direkt på hotellet.

Onsdag:

Bege er till Jumeirah Beach och njut av den vackra sandstranden. Koppla av med en god bok och varandras sällskap – de flesta hotell erbjuder transfer till och från stranden. Annars är det lätt att en taxi från hotellet.

En av de mest romantiska upplevelserna i Dubai är båtturen Dhow Cruise, där man får åka med på en guidad kvällsvisning runt Dubai Creek och beundra Dubais många upplysta skyskrapor. På färden kan ni njuta av en trevlig middag och utmärkt service ombord på den vackra traditionella arabiska dhowbåten. Kom ihåg att reservera plats på båten i tid – er reseledare hjälper gärna till med det. Eller varför inte följa med på utflykten Romantisk middag på en dhowbåt.

Torsdag:

Hoppa in i en taxi och åk till Dubai Marina och njut av de många vackra båtarna som ligger förtöjda i vattnet med fantastiska skyskrapor som kuliss. Bara en kort bilresa därifrån ligger The Walk, ett mycket trevligt ställe för en mysig promenad tillsammans bland caféer, restauranger och vackra gångstråk.

Fredag:

Njut av solen och värmen vid poolen eller besök soukerna i Bur Dubai, en av stadens äldre stadsdelar. Här kan man beundra traditionellt hantverk och vackra guldarbeten samt uppleva den myllrande marknadsstämningen på nära håll.

Har ni tid att pressa in en extra aktivitet före hemresan rekommenderar vi en dagsutflykt till grannemiratet Abu Dhabi. Här kan ni titta på den fantastiska arkitekturen, beundra den enorma Sheikh Zayed-moskén och uppleva historiens vingslag.

Lördag:

Hemfärd.