Tips på stränder i Dubai, Förenade Arabemiraten

6 fina stränder i Dubai

Dubai är inte bara skyskrapor, enorma shoppingcenter och spektakulära upplevelser. Här finns även gott om härliga sandstränder som bjuder in till skönt solstolshäng och behagligt tempererade havsbad. Vi tipsar om 6 fina stränder och vilken du ska välja om du vill ha ett stort utbud av aktiviteter, folkliv eller lugn och ro.

Strand i Dubai

Jumeirah Open Beach

Välkommen till Dubais bredaste och längsta strand. Här är det inte bara populärt att sola och bada utan också att jogga, cykla och åka rollerblades på den två kilometer långa vägen som finns mitt på stranden. Hit kommer både lokalbefolkningen och turister för att bada, ha picknick eller sporta. Ända till solnedgången finns livräddare på plats och på stranden finns duschar och toaletter. Kiosker som säljer snacks och dricka finns också. Du hittar stranden  nedanför Jumeirah Beach Road.

Jumeirah Beach Park

På denna trevliga strand väntar vit sand och turkost vatten. Det är hit de flesta av hotellens strandbussar går, så här kan du nästan vara säker på att träffa en och annan landsman. Hitta ditt favoritställe under palmerna eller vid vattnet där vinden fläktar. En till två dagar i veckan är det kvinnornas dag, vilket innebär att män inte är välkomna. Observera att det är inträde till stranden och att solstolar och parasoller finns att hyra. Duschar och omklädningsrum finns också. Öppettider: måndag-onsdag och lördag-söndag 7.30–22.00, torsdag-fredag 7.30–23.00.

Palace Beach

Bredvid lyxhotellet Burj Al Arab i Al Sufouh finner du denna lilla härliga sandstrand med vit sand och inbjudande härligt turkost vatten. Här finns inga solstolar eller parasoller och du kan njuta av att det är lite mer folktomt än på andra stränder. Hit kommer många för att beskåda den vackra solnedgången och den härliga vyn över lyxhotellet.

Dubai stränder

Kitesurfing Beach (Free Fun Beach)

Denna lilla strand som ligger i en liten bukt är en av de sportigaste stränderna i Dubai. När vinden tillåter kryllar det av kitesurfare här. Gillar du inte denna sport kan du aktivera dig med fotboll, volleyboll eller kajakpaddling istället. Vill du hellre ligga i solen och lata dig finns parasoller. Stranden ligger bakom det lyxiga shoppingcentret Saga World i Umm Seqeim 1.

JBR Beach

Detta är den bäst belägna stranden i Dubai eftersom den ligger nedanför ”The Walk”, som är ett härligt stråk i Dubai Marina. Den erbjuder mängder av shopping, restauranger och caféer. Stranden är ett par kilometer bred och du har marinans skyline precis bakom dig. Det finns inga solstolar, parasoller eller toaletter på stranden, men du kan snabbt ta dig upp till gatan och låna på något café. Tänk bara på att klä dig respektabelt när du lämnar stranden. Stranden når du lätt från någon av de många små vägarna från The Walk på Jumeirah Beach Road. Vill du bo nära JBR Beach kan du spana in populära hotellet JA Ocean View eller Amwaj Rotana JBR

Nasimi Beach – The Palm Jumeirah

Vid lyxhotellet Atlantis the Palm ligger denna exklusiva strandklubb som bjuder på en annorlunda upplevelse. På den här fantastiska vita sandstranden finns en restaurang, en bar och gratis stora och fina solstolar där du kan slappna av och njuta av utsikten över Dubais skyline. Inträdet är gratis, men man måste spendera minst 200 AED per person. Bara personer över 21 år får komma in. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här