Dubai – tips inför resan

Restips till Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är i det närmsta obegränsat. Här kan du utan problem börja dagen med att sträcka ut dig på den vita sandstranden och avsluta med ett åk i en av världens största inomhusskidbackar. Afternoon tea på sjustjärniga Burj Al Arab, ökensafari, helikoptertur över staden, Dubai Fountain, Dubai Mall ... listan över saker som bara måste upplevas i Dubai kan göras hur lång som helst. Reseboksförlaget Lonely Planet har listat Dubai som ett av världens bästa resmål att besöka 2020. Ska du resa till Dubai? Nedan kan du ta del av våra bästa restips.

Boka din resa till Dubai


Varför ska du resa till Dubai?

10 anledningar till att åka till Dubai

Dubai har ju blivit något av en succé i resväg, denna fantastiska metropol som tycks uppfylla allas drömmar. Vi på Apollo blev nyfikna och skickade iväg ett gäng medarbetare för att uppleva Dubai på nära håll. De kom tillbaka med lite kuriosa och många goda skäl att resa till Dubai.

Läs mer

Hitta ditt hotell i Dubai

I både Dubai och närliggande emirater finns lyxiga hotellkomplex, lugna oaser och barnvänliga pooler! Har du svårt att hitta vilket hotell som ligger närmast till shopping, eller vilket som passar för familjesemestern? Låt den här hotellguiden hjälpa dig hitta vilket hotell i Dubai, Abu Dhabi eller Ras al Khaimah som passar dig bäst!

Läs mer

Familjesemester i Dubai

Ferrari World, inomhusskidorter, underjordiska akvarier och fantastiska stränder. Dubai är känt för lyx, dekadens och överflöd. Men faktum är att Dubai också har mycket att erbjuda barnfamiljerna. Och det behöver inte ens vara dyrt att resa dit.

Läs mer

Därför kommer barnen att älska Dubai

Dubai har skrytfaktor. För små globetrotters finns det mycket att berätta för kompisarna när man kommer hem. De senaste åren har Dubai utrustats med helt nya nöjesparker, och seglat upp som en familjedestination att räkna med, där vattenparker och spännande berg- och dalbanor sätter en ny standard för nöjen och aktiviteter.

Läs mer

Guide till parsemestern i Dubai

I Dubai finns allt som behövs för att du och din käresta ska kunna njuta av romantiska miljöer och upplevelser i världsklass. Få städer i världen kan erbjuda storstads- och badsemester med garanterad sol hela vintern, och detta bara 6 timmar med flyg från Sverige.

Läs mer

4 saker att göra i Dubai

Har du redan sett Dubais mest kända landmärken och fått ditt lystmäte av bad och shopping? Då finns det fortfarande massor kvar att se och göra i Dubai! Läs våra tips om parker lika häftiga som allt annat i Dubai, en skön spa-upplevelse och högklassiga golfrundor.

Läs våra tips

Med familjen på äventyr i Dubai

Fler och fler familjer väljer att resa till Förenade Arabemiraten när både barn och vuxna vill ha upplevelser utöver de vanliga. Här får man en mix av strand, ökensand, lyx och häftiga sevärdheter. Få insidertips från danska Christina som är bosatt i Dubai.

Läs mer

Wild Wadi Water Park

När du befinner dig i Dubai och söker svalka i kombination med äventyr rekommenderar vi ett besök på Wild Wadi Water Park. Här finns 30 vattenattraktioner anpassade för alla åldrar och tempon. Vågpoolen, lazy rivern eller paradnumret Jumeirah Sceirah – vilken blir din favorit?

Läs mer

Topp 5 sevärdheter i Dubai

Om du semestrar i Dubai för första gången, passa på att se några av emiratets mest berömda sevärdheter. Ikoniska landmärken som Burj Khalifa och Burj al Arab är nästan ett måste att se under en resa till Dubai! Trots den moderna stadsbilden finns det också historia att upptäcka.

Läs våra tips

Burj Al Arab – lyx på hög nivå

Burj Al Arab är hotellet som spränger alla gränser. Inte nog med att det sägs ha sju stjärnor (av fem möjliga), här kan du också boka en svit med egen butler, hyra en Rolls-Royce med chaufför eller varför inte beställa helikoptertransfer och göra en storslagen entré.

Läs mer

Ta höjd för Burj Khalifa

En tur upp i Burj Khalifa är ett måste när du reser till Dubai. Detta futuristiska torn i betong, glas och stål som sträcker sig hela 828 meter upp i skyn är världens högsta byggnad. På en minut tar världens snabbaste hiss med dig upp till 124:e våningen med svindlande vyer över Dubai.

Läs mer

7 tips på restauranger i Dubai

Dubai bjuder på ett enormt utbud av bra restauranger. Här kan du njuta av mat från världens alla hörn, från prisvärd snabbmat till lyxiga gourmetrestauranger. Vi tipsar om sju restauranger som är värda ett besök under din semester.

Läs våra tips

Nattliv i Dubai

I gränslandet mellan extravagant modernt och traditionellt reglerat är det berömda utelivet i Dubai stad någonting alldeles speciellt. Vi tipsar om några favoriter i det enorma utbudet.

Läs våra tips

Shopping i Dubai

Dubai är varje seriös shoppares dröm. Utbudet är kort sagt gigantiskt – här finns allt. I den här stan shoppar du antingen i enorma shoppingcenter, eller beger dig till en färgstark souk för att få uppleva en annan, lite mer traditionell sida av Dubai.

Läs våra tips

Dubai Mall – shoppingparadiset

Dubai Mall är världens största shoppingcenter. På en markyta lika stor som femtio fotbollsplaner huserar inte mindre än 1 200 butiker här. Utöver alla butiker finns också ett dinosaurieskelett, ett akvarium, en skridskorink och en gigantisk biograf i den väldiga gallerian.

Läs mer

Fina stränder i Dubai

Dubai är inte bara skyskrapor, enorma shoppingcenter och spektakulära upplevelser. Här finns även gott om härliga sandstränder som bjuder in till skönt solstolshäng och behagligt tempererade havsbad. Vi tipsar om 6 fina stränder!

Läs våra tips