Burj Khalifa

Ta höjd för Burj Khalifa

En tur upp i Burj Khalifa är ett måste när du reser till Dubai. Detta futuristiska torn i betong, glas och stål som sträcker sig hela 828 meter upp i skyn är världens högsta byggnad. Tänk dig två och ett halvt Eiffeltorn staplade på varandra och lite därtill. På en minut tar världens snabbaste hiss med dig upp till 124:e våningen med svindlande vyer över Dubai.

Burj Khalifa Burj Khalifa är 163 våningar högt.

I Dubai gillar man att ligga på topp, vad det än gäller. Självklart har man också sett till att knipa förstaplatsen när det kommer till höga byggnadsverk. I början av 2009 nådde Burj Khalifa sin slutliga höjd på 828 meter och segern var ett faktum. Man slog faktiskt sin föregångare, Taipei 1 i Taiwan, med hela 320 meter.

Burj Khalifa utgör med sina 163 våningar en mäktig syn, inte minst kvällstid när hela tornet är upplyst. 

Uppe på världens topp

När du ändå är på plats är det en fascinerande upplevelse att besöka någon av våningarna med utsiktsplatser som är öppna för allmänheten, ta hissen upp till utsiktsplattformen At the Top på 124:e våningen, 452 meter upp i tornet. Husen nedanför ser ut som legohus, trots att vissa är både 200 och 300 meter höga. Du kan också besöka våning 148, som ligger hela 555 meter över marken! 

En klar dag har du utsikt över hela Dubai, öknen och Persiska viken. Du kan också passa på att beundra ljus- och vattenshowen vid intilliggande Dubai Fountain från ovan.

Vill du veta exakt vad det är du ser nedanför dig kan du köpa till en audioguide på engelska på plats.   


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här