Dubai Mall

Dubai Mall – shoppingparadiset

Dubai Mall är världens största shoppingcenter. På en markyta lika stor som femtio fotbollsplaner huserar här inte mindre än 1 200 butiker. Utöver alla butiker finns också ett dinosaurieskelett, ett akvarium, en skridskorink och en gigantisk biograf i gallerian. Det här är en av de absolut häftigaste upplevelserna i Dubai!

Dubai Mall – shop til you drop

Butiker för alla

Med 1 200 butiker att välja bland kan vi garantera att du kommer hitta någonting som passar just dig. Här kan du shoppa allt från böcker, godis och leksaker till brudklänningar, kameratillbehör och instrument. Många av affärerna kommer du att känna igen, som H&M, Topshop, Luis Vitton och Rolex, men det finns också en hel uppsjö av arabiska märkesbutiker och juvelerare.

I Dubai Mall är exklusivitet bara förnamnet. Var beredd på att priserna här är som i Sverige eller högre. Om du kommer till Dubai i november sammanfaller det däremot med rean, så då kan du passa på att fynda i Dubai Mall!

Ta med dig en traditionell arabisk dräkt hem eller varför inte köpa en äkta persisk matta som minne? Oavsett vad du är ute efter rekommenderar vi att du tar med dig ett par bra promenadskor, att gå igenom alla affärer kan ta flera dagar. Råkar du gå vilse i det gigantiska köpcentret finns det en bil som kan köra dig till rätt ställe helt utan kostnad. Det kan också vara en idé att börja din resa med ett besök i Dubai Mall, när du sedan har lite tid över i slutet av semestern kan du återvända och se resten av spektaklet som finns här. 

Mat & dryck

I Dubai Mall finns det en food court som serverar mat från alla världens hörn. Oavsett om du är sugen på traditionell arabisk mat eller en amerikansk burgare finns det en plats där du kan slå dig ner. I Dubai Mall finns 43 caféer, 47 snabbmatskedjor och 59 restauranger. Du hittar listan på alla vattenhål här. Du har aldrig långt till en restaurang oavsett var i gallerian du befinner dig. Besök gärna någon av restaurangerna som har utsikt över Burj Khalifa eller varför inte slå dig ner med den gigantiska vattenfontänen i blickfånget? 

Dubai Mall och skridskobanan

Upplevelserna

 

En äkta dinosaurie

Vad är ett köpcentrum utan ett dinosaurieskelett? Inne i Dubai Mall vaktar en gigantisk dinosaurie vid namn Amphicoelias brontodiploducus eller Dubai Dino, som det kallas i folkmun. Den upptäcktes år 2008 i Wyoming, USA och flögs till Dubai Mall lagom till invigningen 2014 då den 7,6 meter höga dinosaurien avtäcktes. Det är det mest kompletta exemplaret av Amphicoelias brontodiploducus som finns att skåda i världen. En häftig upplevelse för både stora och små!

SEGA Republic

Såklart ryms det också en nöjespark i Dubai Mall. Här väntar två våningar fyllda med bland annat 9 häftiga åkattraktioner, 250 olika spelmaskiner och annat skoj för både vuxna och barn. För 175 dirham (ca 430 kr) kan du stanna här hela dagen om du vill!

Isbana i olympisk storlek

Om du skulle bli varm i kläderna efter en hel dags shopping eller bara vilja ta en paus och känna dig som hemma igen kan du alltid prova på isrinken som finns inne i Dubai Mall. Under ca 2 timmar varje dag är rinken öppen för allmänheten. Om du vill ha en upplevelse utöver det vanliga kan vi rekommendera ett kvällsåk efter kl. 18.00. Hela isrinken lyses då upp av diskoljus och Dubai Malls egna DJ:s spelar de senaste hitsen för dig. Har du inte dina skridskor med dig till Dubai? Misströsta inte, det finns utrustning att hyra på plats. Ett par skridskor kostar 5 dirham (ca 12 kronor) och du kan också köpa strumpor på plats.

Världens största dansande fontän

Förutom världens högsta byggnad hittar du också världens största dansande fontän precis intill Dubai Mall. Varje dag kan du bevittna vatten- och ljusshowen med 6 600 superstarka lampor och vattenkaskader som skjuter 150 meter upp i luften. Det motsvarar en 50-vånings skyskrapa i höjd och det sägs att man kan se lampornas starka sken från rymden! Fontänen visar upp sin glans två gånger om dagen lördag–torsdag  kl. 13.00 och 13.30, fredag kl. 13.30 och 14.00 samt en gång i halvtimmen mellan kl.18.00 och 23.00 varje dag. Du kan med andra ord inte missa det hela. Vill du se fontänen på närmare håll kan du boka en åktur i en av båtarna som finns här till ett pris av 65 dirham (ca 160 kronor).

Gigantiskt saltvattensakvarium  

Världsrekorden haglar i Dubai och självklart har Dubai Mall även ett av världens största saltvattensakvarium med en 8 meter hög och 33 meter bred utsiktsplats där du kan se rakt in i akvariet. I akvariet finns över 33 000 fiskar och havsdjur, varav hela 85 arter är representerade. Några av de mest uppskattade inslagen är hajarna och rockorna. Du behöver inte vara orolig för att missa dem, det finns nämligen 400 stycken i akvariet.

För dig som inte tycker att det är tillräckligt att stå på torra land och beundra undervattenslivet finns en stålbur du kan dyka ner i akvariet med och komma riktigt nära de fantastiska fiskarna. Om du söker ytterligare spänning kan du dyka ner med syrgastub i bassängen direkt bland de stora och ofarliga sandtigerhajarna.

Bra att veta om Dubai Mall

Köpcentret öppnar klockan 10.00 och stänger mellan kl. 24.00 och 1.00 beroende på veckodag.

Precis bredvid Dubai Mall hittar du Burj Khalifa – världens högsta byggnad. Du köper biljetter till Burj Khalifa i Dubai Mall och du kan läsa mer om detta i vår guide här.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här