Sevärdheter i Dubai, här Palm Jumeirah

Sevärdheter i Dubai

Om du semestrar i Dubai för första gången, passa på att se några av emiratets mest berömda sevärdheter. Ikoniska landmärken som Burj Khalifa och Burj al Arab är nästan ett måste att se under en resa till Dubai! Trots den moderna stadsbilden finns det också historia att upptäcka, bland annat på Dubai Museum.

Palm Jumeirah, Dubai Den konstgjorda ön Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah är en spektakulär konstgjord ö i Dubai som verkligen är värd att se under din semester! Ön är formad som ett palmträd och består av en trädstam med 17 stycken palmblad, allt omringat av tre långsmala öar för att skydda trädet mot havets vågor. Att bo på palmön är både exklusivt och dyrt – de första invånarna flyttade in 2006 och fick betala rejält för sina bostäder. Här finns också en del lyxhotell, och längst ut stoltserar Atlantis The Palm med sina 1 539 rum. Hotellets dyraste svit kostar över 200 000 kronor natten.

Öppen moské

Jumeirah-moskén är en mycket imponerande byggnad som du kan besöka under din semester i Dubai, eftersom även icke-muslimer är välkomna här. Du kan se dig om själv eller gå på en guidad tur och få höra mer om islam. Tänk på att klä dig så att du täcker armar, ben och axlar. Kvinnor ska helst täcka huvudet. Moskén är öppen tisdagar, torsdagar och söndagar kl. 10.00–11.00. Moskén ligger på Jumeirah Beach Road.

Fountainshow i Dubai Fontänshowen i Dubai

Burj Khalifa

Världens högsta byggnad hittar du i Dubai och den heter Burj Khalifa. Burj betyder torn och det är precis vad detta är med sina imponerande 828 meters höjd. En hiss tar dig upp till 124:e våningen på under en minut och här uppe kan du beskåda den fantastiska utsikten över hela Dubai. Det sägs att du på en klar dag kan se denna byggnad från Abu Dhabi som ligger tolv mil bort. 

Dubai Fountain

Framför världens högsta byggnad Burj Khalifa och bredvid världens största köpcenter Dubai Mall ligger världens största handgjorda fontän ”Dubai fountain”. Ja, det är en hel del "världens största och högsta" och detta är någonting som du inte får missa i storslagna Dubai. Detta mäktiga fontänspel spelas varje halvtimme och har komponerats till musik som varieras från gång till gång. Fontänerna sprutar vatten upp till 150 meter och tillsammans med över 6 500 strålkastare och 75 projektorer blir detta en upplevelse utöver det vanliga. En imponerande show, speciellt kvällstid!

Museum of future i Dubai Den spektakulära byggnaden till Museum of future

Historiska och framtidens Dubai

Dubai museum som slog upp portarna redan 1971 ligger inuti Al Fahidi Fort. Fortet byggdes år 1787 och sägs vara den äldsta byggnaden i Dubai. Fortet byggdes för att skydda Dubai mot anfall. I perioder har det även varit regeringens högkvarter och dessutom fungerat som ammunitionsförråd och fängelse. I dag är det ett museum som visar en mängd lokala antikviteter men även saker från andra länder i Asien och Afrika, som Dubai har bedrivit handel med genom historien. Här kan du också se några utställningar som visar hur folket i Dubai levde innan oljan förändrade landet. Om du är intresserad av mer än historia måste du även besöka Museum of the future - framtidens museum, som ligger i en av Dubais häftigaste byggnader. Här kan ni på ett spännande sätt utforska de banbrytande innovationerna som kommer forma vår värld i det längre perspektivet och hur framtidens teknologi kan skapa de mest hållbara samhällena. Helt klart en spännande upplevelse för alla åldrar! 

The frame

Det moderna underverket The frame, som likt en guldig tavelram pryder Dubais gator och med en höjd på hela 150 meter och 90 meter bred. Här kan du åka upp till utsiktsdäcket och njuta av vyn över staden, åt ena hållet ser du det nya och moderna Dubai och åt andra hållet ser du Dubais äldre kvarter. På bottenplanet i byggnaden finns ett museum där du kan följa utvecklingen av staden från fiskeby till lyxig världsmetropol.  

Burj Al Arab i Dubai Upplev Dubais mysiga områden från vattnet

Burj Al Arab

Ta dig till det som kallas världens enda sjustjärniga hotell – Burj Al Arab! Det stoltserar på en egen liten konstgjord ö och är också ett av världens högsta hotell med sina 321 meter över havet. Den är byggd som ett segel på en traditionell arabisk båt, en dhow. Allt som ser ut som guld inuti detta enastående hotell är också 24 karats guld! Du får nöja dig med att fotografera hotellet från den offentliga stranden bredvid, för in kommer du inte utan en reservation. Du kan dock köpa en lyxig lunch eller "High Tea" som kan intas i olika restauranger. 

Upplev Dubai från vattnet

Dubai Creek är namnet på vattendraget som delar norra Dubai i två. Historiskt har vattendraget varit en viktig del handelsmässigt men idag består den mestadels av abras (taxibåtar) och traditionella dhowbåtar. Det finns möjlighet att unna sig en riktigt mysig och romantisk middagskryssning på en arabisk dhowbåt, här kan du avnjuta en god måltid samtidigt som ni flyter fram längs med Dubais mysiga kanaler och pampiga marina. 

Ain Dubai, världens högsta pariserhjul Världens högsta pariserhjul Ain Dubai

Ain Dubai - Världens största pariserhjul

Att det största, högsta och längsta i världen finns i Dubai är ingen nyhet - Ain Dubai är inget undantag. Det gigantiska pariserhjulet som med sina 250 meter är det högsta pariserhjulet i världen har nu blivit ett naturligt inslag i Dubai's stadssiluett. Ain Dubai som på arabiska betyder "Dubai's öga" hittar du på Bluewaters Island och består av hela 48 gondoler och kan som mest ta emot 1750 besökare samtidigt. En tur i pariserhjulet tar ungefär 40 minuter och här kommer du kunna njuta av en makalös 360-graders utsikt över staden, en häftig upplevelse som du bara inte får missa!  


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här