Dubai-Beach-children

Res med barnen till Dubai!

Barn tycker om allt som är störst, bäst, högst och snabbast - därför kommer barnen älska Dubai! Vi på Apollo listar 7 Dubai-upplevelser som barnen kommer att älska. Denna metropol erbjuder nämligen de mest spännande upplevelserna för våra små globetrotters. Det finns massor att göra med barnen och en resa till Dubai skapar minnen för livet - Tänk annorlunda, tänk stort, tänk Dubai!

Dubai-camel-safari Klart ni ska rida på kameler i Dubai.

Dubai har skrytfaktor.

För små globetrotters finns det mycket att berätta för kompisarna när man kommer hem. De senaste åren har Dubai utrustats med helt nya nöjesparker, och seglat upp som en familjedestination att räkna med, där vattenparker och spännande berg- och dalbanor sätter en ny standard för nöjen och aktiviteter.

Hotellen tar också gärna hand om äventyrslystna familjer och ser till att både stora och små trivs. En trygg blandning av härliga sandstränder, läckra poolområden, garanterad vintersol och utsökt (och barnvänlig) mat väntar er här. 

Dubai-waterpark Fantastiska vattenäventyr för hela familjen.

1. Vattenparker i särklass 

När Dubai bygger vattenparker nöjer de sig inte med några få vattenrutschkanor. Både Atlantis Aquaventure och Wild Wadi bjuder på en dag full med plaskande glädje och kittlande i magen, för både stora och små. Dubais vattenparker ligger i anknytning till två av stadens allra bästa hotell, Atlantis The Palm och Jumeirah Beach Hotel, och standarden är därefter. 

På Aquaventure kan särskilt de äldsta barnen roa sig med Atlantean zipline, fritt fall i Poseidon’s Revenge och undervattenstunnlar, medan Wild Wadi bjuder på tornadoformade vattenrutschkanor i Tantrum Alley, och i Jumeirah Sceirah kittlar det ordentligt i magen när du forsar fram i 80 km/h! De yngsta barnen kan leka i långa flodbanor och andra attraktioner som är anpassade efter de minsta utan att det blir för vått eller för läskigt. Inträdesavgiften är ungefär samma för båda vattenparkerna. 

2. Världens största godisaffär  

Candylicious är ett paradis för alla som gillar choklad, smågodis, karameller och klubbor. Affären påminner om Willy Wonkas fantastiska godisvärld och ligger i Dubai Mall som är ett av världens största köpcentrum. Om barnen får tillbringa en halvtimme här kommer du omedelbart att kamma hem priset för världens coolaste mamma eller pappa. 

Candylicious ger dig känslan av att vandra rakt in i Willy Wonkas godisvärld. 

Ökensafari

3. Full fart på ökensafari

Upplev öknen från en fyrhjuling eller en luftballong!

Om barnen är över tre år är ökensafari på fyrhjulsbanorna ett stort måste i Dubai. För vem vill inte leka Aladdin eller Jasmin och på på jakt efter magiska grottor? Ni börjar ana allvaret när chauffören stannar där asfalten slutar, och släpper ut hälften av luften i däcken. Där börjar en halvtimmes adrenalinkick som kulminerar i den vackraste solnedgången över sanddynorna du kan tänka dig. Bubblor till vuxna, läsk till barnen. Och medan solen sänker sig är det bara att luta sig tillbaka, känna hur ökenlandskapet fångar era hjärtan och njuta av kamelernas majestätiska sällskap.  

Dubai-indoor-aquarium Upplev havet från insidan.

4. Dubai Parks and Resorts – tre nöjesparker i en! 

Det finns nöjesparker, och så finns det nöjesparker i Dubai. Här hittar du tre olika temaparker samt en vattenpark på ett område lika stort som 420 fotbollsplaner. Här finns det mycket kul på ett och samma ställe, och det mesta är inomhus så du behöver inte oroa dig för värmen. Legoland Dubai, Legoland vattenland, Motiongate Dubai och Bollywood Parks Dubai öppnade dörrarna för besökare 2016, och något av det bästa med anläggningen är att du tryggt kan ta med dig barn i olika åldrar – alla kommer att hitta något de älskar. 

5. Akvariet på Dubai Mall 

Små barn tröttnar fort på köpcentrum, och efter provrum nummer två har i regel de minsta kunderna redan tappat sugen. På Dubai Mall kan du kombinera shoppingen med en häftig undervattensvärld där ni får möta hajar och sjöstjärnor på nära håll. Barnen fascineras omedelbart av den stora akvarieväggen som kan upplevas helt gratis, eller så kan du köpa inträdesbiljett till undervattenstunneln och ett stort tillhörande undervattenszoo. Här hittar du över 33 000 djurarter och många kan upplevas på nära håll. Sjöstjärnorna kan du till och med ta på. Här stormtrivs barn i alla åldrar! 

 

Dubai-IMG-Worlds-of-Adventure IMG Worlds of Adventure.

6. Kul inomhus 

IMG Worlds of Adventures är en splitterny nöjespark inomhus – världens största i sitt slag så klart! Här är temperaturen alltid behaglig, och du rör dig mellan fyra storslagna områden som är fulla med berg- och dalbanor och spännande upplevelser. Områdena Marvel, Cartoon Network, The Lost Valley och IMG Boulevard har något för alla åldrar. The Lost Valley är särskilt imponerande med 70 robotdinosaurier och The Velociraptor som är en berg- och dalbana med fantastisk utsikt över öknen. 

De minsta barnen kommer att stortrivas med hjältarna från de tecknade filmerna Finn och Jake, LazyTown, Gumball och Ben 10 i Cartoon Network-området, och risken finns att till och med vuxna män får en tår i ögat när de upplever barndomshjältarna Hulken, Spindelmannen, Captain America och Iron Man i en interaktiv miljö i Marvel-området. Dubai gör ingenting halvdant, så här kommer ni att ha en riktigt actionfylld dag! 

7. Mat för små munnar 

Det kan vara en utmaning att resa med små barn när det gäller mat, och det sista du vill ha på semestern är kinkiga måltider. I Dubai hittar du västerländsk mat på hotellen, i nöjesparkerna och på restaurangerna, tillsammans med mat från Mellanöstern. Det betyder att du kan njuta av härlig meze med mjukt pitabröd, fyllig hummus (kikärtsröra) och silkeslen mutabal (aubergineröra), medan barnen kan välja sina favoriter bland pizza, kycklingnuggets och pasta. En extra bonus i Dubai är alla de härliga, färskpressade juicerna du kan köpa överallt. Dessa älskar barnen! Dubai är också en drömdestination för alla barn som älskar glass, och för vuxna som tycker om fin gourmetglass. Glass i världsklass får du bland annat på Morelli’s Gelato i Dubai Mall och JBR Marina, och på Scoopi Cafe i Jumeirah Beach Road. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här