Wild Wadi Water Park i Dubai

Wild Wadi Water Park – vattenäventyr för hela familjen

När du befinner dig i Dubai och söker svalka i kombination med äventyr rekommenderar vi ett besök på Wild Wadi Water Park. Här finns 30 vattenattraktioner anpassade för alla åldrar och tempon. Vågpoolen, lazy rivern eller paradnumret Jumeirah Sceirah – vilken blir din favorit?

Wild Wadi Water Park i Dubai

Juha’s Journey

För dig som bara vill ha det härligt är Juha’s Journey definitivt åkturen att sikta på! Om du istället är lite mer äventyrslysten rekommenderar vi att du promenerar bort till Tantrum Alley där du hittar några riktigt nervkittlande åkturer.  

Vattnet i Wild Wadi Water Park är anpassat efter årstiden för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Det gör att vattnet är lite varmare under vinterhalvåret och lite kallare under sommarhalvåret för att svalka skönt.

Om du vill pausa vattenäventyren finns det möjlighet att hyra en egen liten hydda under dagen. Här kan ni vara totalt åtta personer som får tillgång till ett eget litet paradis i parken med kuddbeklädda solstolar, parasoller och handdukar. Det finns också ett litet kylskåp reserverat bara för er med kalla drycker och frukt. 

Roligt för alla åldrar

Här är barn och vuxna i alla åldrar välkomna, till och med bebisar (så länge de har badblöja på sig). Tänk på att barnen måste vara 110 cm långa för att åka vissa attraktioner, men det finns såklart även åkturer för de mindre barnen.

Vattenland i Dubai

Åkturer som även passar barn under 110 cm

Juha’s Journey – Här sitter du i en liten gummiflotte medan du åker en 360 meter lång så kallad Lazy River i tre etapper. Första två etapperna blir du skjutsad uppför en liten kulle med hjälp av vattenkanoner för att sedan i sista etappen åka nedför i några sekunder. En helt ofarlig åktur med andra ord. Ditt barn får lov att åka denna själv, men Wild Wadi Water Park vill gärna att du åker med och håller koll.

Flood River – Du börjar resan i en liten puff som du åker själv i. Även här används vattenkanoner för att skjutsa dig uppför backen och ge lite mer fallhöjd i de små ”stupen”. En mysig åktur för alla åldrar. För barn som inte riktigt kan simma än finns det flytvästar att låna. Den här åkturen är lite mer spännande än till exempel Juha’s Journey.

Juha’s Dhow and Lagoon – I den här delen av parken kan alla barn leka och ha roligt. Juha’s Dhow and Lagoon är som ett eget litet vattenland för de mindre barnen. Det finns små rutschkanor och vattenpistoler att skjuta med. Varannan minut dumpas en stor hink med 60 000 liter vatten ut i ett stort vattenfall. 

Breakers Bay – Det här är en stor bassäng med en vågmaskin som åstadkommer vågor i olika formationer. Barn som inte kan simma så bra bör ha flytväst på sig eftersom vågorna kan bli 1,5 meter höga. 

 

Åkturer för alla över 110 cm

Jumeirah Sceirah – Detta är ett av paradnumren på Wild Wadi Water Park. Här ställer du dig med ben och armar korsade i en liten tub för att sedan få golvet undandraget från fötterna. 32 meter upp i luften åker du sedan rakt ner genom det 120 meter långa röret och kommer upp i en hastighet på 80 km/timmen. Tänk på att åka denna attraktion tidigt på dagen för den kan vara stängd senare på eftermiddagen. Det här är också den enda åkturen du inte kan filma med aktivitetskamera.

Burj Surj – Du sätter dig i en stor flytande ring och åker ner på en guppig och blöt tur. Banan är delvis öppen, delvis i rör och du behöver inte vara rädd när du sätter dig i den här ringen för det går inte så fort. Ni kan vara upp till fyra personer i flotten.

Tantrum Alley – Med ett lite högre tempo och snävare kurvor är detta snäppet läskigare än Burj Surj. Även här sätter du dig i en flotte, men den här gången behöver du hålla i dig i flottens handtag.  

Master Blasters – Här sitter du själv i en ring och åker i en vattenrutschkana som sträcker sig över hela parken. Den har några stopp på vägen där du hinner hämta andan innan du blir ivägknuffad på nästa etapp av Wild Wadi Water Parks livvakter som hela tiden håller koll i parken. Det här är en av de turer i parken som tar längst tid att åka.

Whipeout and Riptide – Det här är en av få surfmaskiner som finns i världen! Låna en våtdräkt och lägg dig på magen för att testa hur det känns att surfa genom en stor våg. Om du är en riktig proffssurfare kan det här bli en rejält rolig utmaning. 

Mat och dryck

Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck in till Wild Wadi Water Park. Det går dock bra att ta med en enliters vattenflaska. Det finns restauranger inne på området som säljer allt från grillat till pizza och runt omkring i vattenparken hittar du också ett gäng stånd som säljer glass, popcorn och läsk.  

Öppettider och information

Parken är öppen kl. 10.00–18.00. 

Priserna kan variera, läs mer om dem här.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här