Saker att göra i Dubai, här Bur Dubai

8 tips på saker att göra i Dubai

I Dubai finns mycket mer än bara skyskrapor, här kan du strosa runt i det hippa området La Mer, besöka parker utöver det vanliga, spela högklassig golf eller varför inte unna dig en härlig spa-upplevelse! Här kan du ta del av våra bästa tips för dig som redan upplevt de mest välkända sevärdheterna! 

Bastakiya, Dubai

1. Upptäck gamla Dubai

Det är lätt att glömma bort när man blickar ut över Dubais alla moderna kvarter och skyskrapor, men det gamla Dubai finns faktiskt kvar. Bastakiya i Bur Dubai är ett av de äldsta och mest stämningsfulla kulturminnes-områdena i Dubai. Här kan du strosa runt i gränderna mellan hus som ofta har innegårdar med många barjeel som skänker svalka. Den bästa tiden att komma hit är på eftermiddagen då ljuset ger byggnaderna ett speciellt skimmer. Besök också de mysiga konstgallerierna och kaféerna för en kopp äkta arabiskt kaffe. Många lokala designers och skulptörer håller till här. Ett besök på Dubais museum är ett intressant historiskt inslag bland alla moderna sevärdheter. 

2. Gå på spa

Besök Talize Ottoman Spa, ett av Dubais elegantaste spaanläggningar. Det ligger på det femstjärniga hotellet Jumeirah Zabeel Saray och är byggt i en stil som inspirerats av de gamla ottomanska palatsen. Lyxa till det med något från det stora urvalet av behandlingar – allt från ansiktsbehandlingar, hamam och bastu till parbehandlingar och thaimassage. Tidsbokning krävs. Du tar dig lätt hit med taxi.

La Mer, Dubai

3. Upplev trendiga La Mer

Ett måste att uppleva är det Instagramvänliga och trendiga området La Mer som ligger i stadsdelen Jumeirah, här kan du kombinera både strand, underhållning och shopping. Här pryds många av husfasaderna av hippa väggmålningar och ljusslingor som ger en mysig känsla, speciellt under kvällstid. Strosa runt och slå dig ned på någon av alla trevliga restauranger, barer och kaféer.

4. Åk på middagskryssning

En av de mest romantiska upplevelserna i Dubai är båtturen Dhow Cruise, där man får åka med på en guidad kvällsvisning runt Dubai Creek och beundra Dubais många upplysta skyskrapor. På färden kan ni njuta av en trevlig middag och utmärkt service ombord på den vackra traditionella arabiska dhowbåten. Kom ihåg att reservera plats på båten i tid – er reseledare hjälper gärna till med det. Eller varför inte följa med på utflykten middagskryssning i Dubai Marina, där kan ni njuta av en elegant kväll med middag på en lyxig yacht tillsammans.

5. Besök Global Village

Global Village är en unik upplevelse och ett måste för dig som besöker Dubai under april-oktober, här samlas årligen flera miljoner människor för att uppleva ett enormt utbud av autentisk shopping, kulturella matupplevelser, högklassig underhållning och mycket, mycket mer. 

Dubai Miracle Garden

6. Upptäck Dubais parker

Runt om i Dubai finns fina parker att strosa runt i, Za'beel Park är en av dem. Här har du en fantastisk utsikt över Sheik Zayed Road med sin siluett av skyskrapor. I denna vackra park finns sjöar, dammar, joggingspår, cricketplan, fotbollsplan, lekplatser, affärer och caféer. I hjärtat av parken ligger Stargate som är ett paradis för barn! Det är en liten nöjespark med aktiviteter som go-kart, radiobilar, 3D-bio, lekplatser med mera. Priser varierar beroende på aktivitet.

Vackra Dubai Miracle Garden är en park som inte liknar någon annan i världen. Här finns en modern stil och speciella konstverk. Du kan promenera genom en hjärtformad tunnel, se bilar pyntade med blommor eller bara njuta av färgprakten som möter dig runtom. Parken ligger inte långt från Dubai Motorcity.

Observera att parken har säsongsöppet och inträdesavgift. 

Golf i Dubai

7. Spela förstklassig golf i Dubai

Älskar du att spela golf har du kommit rätt! Golfbanorna i Dubai är av ypperlig kvalitet och bjuder på en lyxig atmosfär. Enbart Dubai Creek Golf & Yacht Clubs annorlunda klubbhus (ser ut som en lillebror till operahuset i Sydney) är värt ett besök, och den mest kända banan Emirates Golf Club är också något utöver det vanliga. Här är klubbhuset av hög standard och bjuder på fyra restauranger.

8. Evenemang utöver det vanliga

Besök något av alla evenemang som pågår under begränsade perioder varje år. Oavsett om du är intresserad av mat, musik, båtar eller motorsport så finns garanterat något för dig! För båtentusiasten är Dubai International Boat Show en rolig upplevelse. Här samlas båtälskare varje år för att spana in de senaste lyxbåtarna och för att strosa runt i hamnen och njuta av brisen från den Persiska viken. För den bilintresserade arrangeras varje år Dubai International Motor Show, fem fullspäckade dagar tillägnade hästkrafterna som får det att vattnas i munnen på alla motorentusiaster. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här