Burj Al Arab – ett av världens lyxigaste hotell

Burj Al Arab – lyx på hög nivå

Burj Al Arab är hotellet som når högre än alla gränser. Inte nog med att det sägs ha sju stjärnor (av fem möjliga), här kan du också njuta av en service utöver det vanliga: få en egen butler, hyra en Rolls-Royce med chaufför eller varför inte beställa helikoptertransfer och göra en storslagen entré. 

Världens enda sjustjärniga hotell

Låt oss börja med att klargöra det här med sju stjärnor. Hur är det möjligt? Nja, det är det egentligen inte, hotellet klassificeras som ”five star deluxe”, men har ändå lyckats få epiteten ”världens enda sjustjärniga hotell” av den enkla anledningen att det är så otroligt lyxigt att det hamnar i en klass för sig (i kombination med smart marknadsföring).

Med panoramautsikt över Persiska viken

Hotellet, som ingår i lyxhotellkedjan Jumeirah, var när det invigdes 2009 världens högsta friliggande hotell med 60 våningar 321 meter upp i skyn. Namnet är ingen slump, Burj Al Arab betyder nämligen ”arabernas torn”. Hotellet, som är byggt i form av ett dhowsegel, ligger på en egen ö med panoramautsikt över Persiska viken. 

En dröm i marmor och guld

Hela 2 000 kvadratmeter av hotellets inre är täckt av 22 karats bladguld, och marmorn är av samma typ som Michelangelo en gång använde. Här finns en mängd barer och 9 restauranger i världsklass – alla med sin särprägel. Fisk- och skaldjursrestaurangen Al Mahara har till exempel en glasvägg mot ett jätteakvarium medan Sky View Bar hänger 200 meter över havet. Talise Spa, fyra pooler, privat strand och gratis inträde till Wild Wadi Water Park är också något som gästerna på Burj Al Arab kan se fram emot.

Överdådiga sviter

Alla 202 sviter (det finns inga vanliga dubbelrum på hotellet) har fönster från golv till tak, så vyerna är rätt mäktiga. I sviterna finns bland annat en iPad i guld, en 21-tums iMac och en interaktiv HD-TV. Den minsta sviten är på 169 kvadratmeter och att bo en natt på hotellet kostar från ca 14 000 kronor och uppåt.

Kronan på verket är den kungliga sviten, som består av 780 kvadratmeter lyx, bland annat i form av egen matsal, biosalong, butler, chaufför, en roterande säng och ett helt fantastiskt guld- och marmortäckt badrum med spabadkar. Prislappen är liksom sviten väl tilltagen, räkna med att få betala runt 200 000 kronor för en natt.

Afternoon tea på Burj Al Arab  

Burj Al Arab ingår inte i Apollos hotellutbud i Dubai, men blir du nyfiken på hotellet och vill ta en titt utan att behöva boka en svit, så kan vi rekommendera att boka en afternoon tea på Burj Al Arab, då ingår nämligen en lyxig High Tea med snittar, småkakor, glass, te och kaffe på SkyView Bar uppe på 27:e våningen, detta kan du boka genom hotellets hemsida. Såklart går det också bra att beställa ett bord i någon av hotellets restauranger, men afternoon tea är det mest prisvärda alternativet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här