Restaurang Dubai

7 tips på restauranger i Dubai

Dubai bjuder på ett enormt utbud av bra restauranger. Här kan du njuta av mat från världens alla hörn, från prisvärd snabbmat till lyxiga gourmetrestauranger. Vi tipsar om sju restauranger som är värda ett besök.

Brunch på Warehouse

Är du i stadsdelen Al Garhoud ska du passa på att njuta av en prisvärd brunch på Warehouse, som ligger på hotell Le Meridien Dubai. Här kan du äta och dricka dig mätt på en öl- och grillbuffé fylld med förrätter, grillade godsaker och desserter. Om du lägger till 100 AED kan du välja obegränsat mellan utvalda ölsorter. Du kan också välja att köpa en mojitobrunch. Husets vin ingår även i priserna. Brunch serveras mellan kl 13.00 och 15.45. Warehouse är ett riktigt trevligt ställe att spendera sin eftermiddag eller kväll på för den som uppskattar en livlig stämning. Reservation rekommenderas. Adress: Warehouse, Le Meredien Dubai, Al Garhoud, Dubai.

Café i Dubai

Varierat världskök

En populär libanesisk restaurang i Dubai är Reem Al Bawadi på Jumeirah Beach Road. Den har ett gott rykte och hit kommer många lokala celebriteter för att njuta av en god middag. Alkohol serveras inte. Reservera gärna bord.

På Social House väntar en underbar meny med läckerheter från hela världen. Vad sägs om sushi, sashimi, grekisk sallad, pizza, pasta, hamburgare, fisk, kött och mycket mer? Här kan du välja att sitta inomhus eller ute på terrassen. Ute har du en magisk sikt över fontänshowen utanför Burj Khalifa. Att äta medan den mäktiga fontändansen spelas är en underbar känsla. Tel: +971-433 986 40.

Att äta på brasilianska restaurangen Fogueira är en upplevelse och något du inte ska missa om du älskar kött. Restaurangen är belägen på 35:e våningen på hotell Ramada Plaza och har en fantastisk utsikt över Dubai Marina och den konstgjorda ön Palm Jumeirah. Reservation rekommenderas. Adress: Ramada Plaza Jumeirah. 

Al Hadheerah på Bab Al Shams

Att ta sig ut till denna exklusiva restaurang är något av det mest fantastiska du kan göra under din semester i Dubai. Al Hadheerah ligger mitt i öknen och är en utomhusrestaurang i hög klass. Här bjuds det inte bara på mat utan också en rad aktiviteter som sång, magdans, folkdans, och vackra henna-målningar. Detta är en lyxig upplevelse utöver det vanliga.

Mat i lyxklass

På den lilla piren utanför hotell Al Qasr ligger en av Dubais bästa skaldjursrestauranger, Pierchic. Restaurangen sägs ha den bästa utsikten över Arabiska golfen. Här kan du njuta av en romantisk middag i toppklass, och det är ett perfekt ställe att fira sin förlovning på. Reservation krävs. Adress: Pierchic, Al Qasr Hotel, Madinat Jumeirah, Jumeirah Road, Dubai.

Armani/Mediterraneo är en restaurang som ägs och drivs av Armani. Denna femstjärniga restaurang erbjuder lunch och middag i toppklass – tillagad av Dubais bästa kockar. Här väntar ett stilfullt och vänligt bemötande och medan du äter kan du se de vackra fontän-showerna från bordet, eller varför inte gå ut på terrassen. Reservation krävs. Adress: Mediterraneo, Burj Khalifa, Downtown Dubai. 

Se fler restips till Dubai

Delikata skaldjur i Dubai