Shopping Dubai

Shopping i Dubai

Dubai är varje seriös shoppares dröm. Utbudet är kort sagt gigantiskt – här finns allt. I den här stan shoppar du antingen i enorma shoppingcenter, eller beger dig till en färgstark souk för att få uppleva en annan, lite mer traditionell sida av Dubai. Du får heller inte missa Dubai Shopping Festival som arrangeras varje år, där du kan fynda bland lyxiga varumärken till riktigt bra priser!

 

Souk Al Bahar i Dubai

Gigantiska shoppingcenter

Dubai Mall är världens största shoppingcenter. Här finns över 1 200 affärer och stora kedjor som Zara och Vero Moda blandas med exklusiva butiker som Dior, Louis Vuitton och Gucci. Att shoppa här är en fröjd – allt finns! Blir du trött på att gå runt i affärer finns över 150 matställen, en hockeyrink, 22 biosalonger och ett av världens största akvarium att spendera tid på. Dubai Mall ligger intill Burj Khalifa.

Mall of the Emirates är Dubais kanske mest berömda shopping-center som rymmer över 500 butiker, 85 restauranger och många caféer. Förutom att shoppa kan du också bowla, spela biljard och åka minibil. I Mall of the Emirates ligger också två femstjärniga hotell och den kända inomhusskidbacken Ski Dubai. Passa på att åka skidor efter en härlig shoppingdag!

Shoppa i ett av de mest eleganta köpcentren i Dubai. Wafi City är Egypteninspirerat och här finns omkring 200 affärer. Självklart finns här också restauranger och under marknivån har man på två våningar återskapat en traditionell arabisk souk. Inomhus finns en promenadväg till hotellet Raffles Hotel. 

Deira City Center är ett av de populäraste shoppingcentren i Förenade Arabemiraten. Här hittar du hundratals butiker med många välkända internationella märken. Hit kan du också komma för att gå på bio – välj bland 11 salonger. En foodmarket och Dubais mest välsorterade mataffär hittar du också här.

Kryddor på souk i Dubai

Basarer och souker

Karama Bazaar i Bur Dubai är ett shoppingområde som erbjuder mängder av olika saker till oslagbara priser. Passa på att handla kläder, accessoarer, möbler, souvenirer och leksaker. Även matvaror finns här så som färsk fisk, grönsaker och frukt. Detta är ett av de mest populäraste shoppingområden i Dubai och här kan du fynda ordentligt. Ett tips är att köpa en fin ”shisha”, vattenpipa, som souvenir att ta med hem till Sverige. Öppet varje dag till kl 23. Glöm inte att pruta!

I Dubai kan du uppleva riktiga marknader, så kallade ”souker”. Dessa skiljer sig lite från de marknader vi är vana vid. De ligger ofta inomhus och är mer som mysiga små köpcentrum – lite mer ordnade och mer kvalitet kan man säga. Många lokalbor handlar i soukerna och det är såklart billigare än vanlig shopping eftersom man kan pruta. Stämningen är hög och vi rekommenderar dig att besöka minst en souk under din semester om du vill uppleva den arabiska kulturen. Populärast är guldsoukerna som finns i många olika varianter. Några exempel på souker är Souk Madinat i Jumeirah, guld- och kryddsouken samt parfymsouken i Deira och textilsouken i Bur Dubai.

Ouds magiska doft

När du går runt i shoppingcenter och i soukerna kommer du märka att det doftar gott. Det är den traditionella arabiska doften oud som ger sig till känna. Råvaran till doften kommer från den hartsliknande substans som uppstår på agarträd när de angrips av en mögelsvamp. Oud blandas med mängder av olika essenser och luktar fantastiskt gott. I arabvärlden används den bland annat som botemedel för inre healing. Du kan köpa denna dyrbara produkt i soukerna och i shoppingcentren. Varför inte köpa med några goda dofter hem? Oud finns också i koncentrerad oljeform som används som parfym.

Dubai Shopping Festival

Den som vill passa på att fynda och besöker Dubai under december eller januari har vi kanske det bästa tipset här! Varje år arrangeras nämligen Dubai Shopping Festival som får turister och shoppingälskare att vallfärda till Dubais shoppingdistrikt, här kan du fynda på exklusiva varumärken och fylla resväskan till bredden. För dig som vill uppleva något annorlunda ska du bege dig till Market Outside The Box, här kombinerar du shopping i en härlig utomhusmiljö med food trucks och underhållning! Under den månadslånga festivalen bjuds det även på storslagna fyrverkerishower över Dubais magiska skyline. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Dubai, hitta och boka en resa till Dubai eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Dubai

Dubai är fullt av överraskningar och utflyktsutbudet är näst intill obegränsat. Läs våra restips för att bl.a. hitta spännande sevärdheter, fantastiska stränder och makalös shopping.

Se all våra restips för Dubai

Dubai

  • Nonstop-flyg med prisbelönta Emirates
  • Weekendresor till Dubai
  • Kombinera stad och strandliv
Se alla resor till Dubai

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här