Shopping Dubai

Shopping i Dubai

Dubai är varje seriös shoppares dröm. Utbudet är kort sagt gigantiskt – här finns allt. I den här stan shoppar du antingen i enorma shoppingcenter, eller beger dig till en färgstark souk för att få uppleva en annan, lite mer traditionell sida av Dubai.

Gigantiska shoppingcenter

Dubai Mall är världens största shoppingcenter. Här finns över 1 200 affärer och stora kedjor som Zara och Vero Moda blandas med exklusiva butiker som Dior, Louis Vuitton och Gucci. Att shoppa här är en fröjd – allt finns! Blir du trött på att gå runt i affärer finns över 150 matställen, en hockeyrink, 22 biosalonger och ett av världens största akvarium att spendera tid på. Dubai Mall ligger intill Burj Khalifa.

Souk Al Bahar i Dubai


Mall of the Emirates är Dubais kanske mest berömda shopping-center som rymmer över 500 butiker, 85 restauranger och många caféer. Förutom att shoppa kan du också bowla, spela biljard och åka minibil. I Mall of the Emirates ligger också två femstjärniga hotell och den kända inomhusskidbacken Ski Dubai. Passa på att åka skidor efter en härlig shoppingdag!

Shoppa i ett av de mest eleganta köpcentren i Dubai. Wafi City är Egypteninspirerat och här finns omkring 200 affärer. Självklart finns här också restauranger och under marknivån har man på två våningar återskapat en traditionell arabisk souk. Inomhus finns en promenadväg till hotellet Raffles Hotel. 

Deira City Center är ett av de populäraste shoppingcentren i Förenade Arabemiraten. Här hittar du hundratals butiker med många välkända internationella märken. Hit kan du också komma för att gå på bio – välj bland 11 salonger. En foodmarket och Dubais mest välsorterade mataffär hittar du också här.

Basarer och souker

Karama Bazaar i Bur Dubai är ett shoppingområde som erbjuder mängder av olika saker till oslagbara priser. Passa på att handla kläder, accessoarer, möbler, souvenirer och leksaker. Även matvaror finns här så som färsk fisk, grönsaker och frukt. Detta är ett av de mest populäraste shoppingområden i Dubai och här kan du fynda ordentligt. Ett tips är att köpa en fin ”shisha”, vattenpipa, som souvenir att ta med hem till Sverige. Öppet varje dag till kl 23. Glöm inte att pruta!

I Dubai kan du uppleva riktiga marknader, så kallade ”souker”. Dessa skiljer sig lite från de marknader vi är vana vid. De ligger ofta inomhus och är mer som mysiga små köpcentrum – lite mer ordnade och mer kvalitet kan man säga. Många lokalbor handlar i soukerna och det är såklart billigare än vanlig shopping eftersom man kan pruta. Stämningen är hög och vi rekommenderar dig att besöka minst en souk under din semester om du vill uppleva den arabiska kulturen. Populärast är guldsoukerna som finns i många olika varianter. Några exempel på souker är Souk Madinat i Jumeirah, guld- och kryddsouken samt parfymsouken i Deira och textilsouken i Bur Dubai.

Ouds magiska doft

När du går runt i shoppingcenter och i soukerna kommer du märka att det doftar gott. Det är den traditionella arabiska doften oud som ger sig till känna. Råvaran till doften kommer från den hartsliknande substans som uppstår på agarträd när de angrips av en mögelsvamp. Oud blandas med mängder av olika essenser och luktar fantastiskt gott. I arabvärlden används den bland annat som botemedel för inre healing. Du kan köpa denna dyrbara produkt i soukerna och i shoppingcentren. Varför inte köpa med några goda dofter hem? Oud finns också i koncentrerad oljeform som används som parfym.

Kryddor på souk i Dubai