Restauranger på Lanzarote

Lanzarotes bästa restauranger

Ta del av våra tips på det spanska och kanariska kökets främsta klassiker och på vilka restauranger på Lanzarote du hittar dem! Njut av allt från tapas och sangria till flamenco-shower och dagsanpassade menyer. 

Kanariska tapas

Palacio del Marques

Gör ett besök på den trivsamma tapasrestaurangen Palacio del Marques i Teguise. Meny saknas eftersom man gör olika spännande tapasrätter från dag till dag. Personalen är fenomenal på att hitta passande viner som gör ditt besök till en kulinarisk upplevelse. Här kan du njuta av stillheten i den vackra byggnaden (stans äldsta!) i sällskap med kunniga vinkonnässörer som vallfärdar hit från hela världen. Ett minne för livet!

Bodega

På restaurang Bodega i Puerto del Carmens gamla stadsdel kan du njuta av såväl goda och saftiga biffar som spännande tapasrätter. Adress: Calle del Roque Nublo 5.

Casa Emilianos

I Femez rekommenderar vi ett besök på den lokala restaurangen Casa Emilianos. Här kan du njuta av kanariska traditionella rätter som lagas efter gamla hederliga recept. Ta gärna med dig en ordbok så kan du prova på att beställa in maten på spanska!

La Terracita

Den genuina lilla tapasrestaurangen La Terracita hittar du i Playa Blanca. Förutom tapas serveras här också en flamencoshow varje lördag, vilket bidrar till den rätta spanska stämningen.

La Romantica

På strandpromenaden i Playa Blanca ligger restaurang La Romantica. Den är modernt och elegant inredd, och serverar god mat från både det internationella och spanska köket.

Gran Hotel

I Arrecife ligger det enda höghuset på Lanzarote, Gran Hotel. Om du tar hissen upp till 17:e våningen kan du avnjuta en ypperlig måltid med en formidabel utsikt över hela Arrecife.  

Casa Emilianos

I Femez rekommenderar vi ett besök på den lokala restaurangen Casa Emilianos. Här kan du njuta av kanariska traditionella rätter som lagas efter gamla hederliga recept. Ta gärna med dig en ordbok så kan du prova på att beställa in maten på spanska!

La Ermita

Är du sugen på tapas i en genuint lokal restaurang så rekommenderar vi La Ermita i Tias. Går du hit en lördag kan du kombinera restaurangbesöket med ett besök på grönsaksmarknaden. 

Tapas i Teguise

I Lanzarotes forna huvudort Teguise hittar man restaurangen La Cantina. Atmosfären och dess inredning en genuin och trivsam. Beställ in goda spanska tapasrätter serverat på plankor och avsluta alltsammans med den goda efterrätten "Zoes brownie".

Cangrejo Rojo

Trevlig restaurang med god service, färsk och varierad mat och den bästa utsikten över gamla stadsdelen i Puerto del Carmen. Restaurangens namn betyder förresten "röd krabba".

Emmax

I Playa Honda ligger en liten restaurang som heter Emmax. Här existerar ingen tryckt meny, utan maten lagas utifrån dagsfärska råvaror och dagens frestelser skrivs sedan upp på två tavlor – en på engelska och en på spanska.

El Morena

I San Bartolome ligger restaurangen El Morena som är lokalbefolkningens egen favoritrestaurang. Här rekommenderas vitlöksräkorna till förrätt – förmodligen öns bästa. Till huvudrätt kommer det in ett jättefat med kött, sallad och potatis. Du får ingen egen tallrik, utan maten delas av alla vid bordet. Trevligt och läckert!

Nordspansk mat

Vill du njuta av nordspanska specialiteter ska du gästa restaurang Las Vinas al Astoriano. Ligger i Playa Honda, tio minuters bilfärd från Puerto del Carmen.

La Lupe

Är du sugen på riktigt god mexikansk mat så ska du besöka den charmiga restaurangen La Lupe i huvudstaden Arrecife. Här beställer du med fördel in många smårätter att dela på. Adress: Calle Coronel Benz 9, Arrecife.

El Golfo

El Golfo är en liten pärla som ligger på Lanzarotes västkust. Den lilla staden är perfekt belägen för att man ska kunna njuta av solnedgången från stranden, sittandes på lavastenarna med något gott att äta och dricka. En av de bästa restaurangerna här, som serverar både färsk fisk och en fantastisk solnedgång, heter Costa Azul.

I orten ligger dessutom restaurang El Bogavante, där man verkligen kan känna sig i samklang med naturen när man njuter av den goda maten – bord och stolar är placerade huller om buller bland lavastenarna vid strandkanten. Spännande!

La Cañada

Välkommen till restaurangen La Cañada som specialiserat sig på läckra kötträtter och som funnits med i Guide Michelin sedan 1995! Varje morgon går kökschefen till den lokala marknaden för att välja de bästa råvarorna som sedan hamnar på restaurangens grill. Adress: Calle Cesar Manrique, 3, 355 10 Puerto del Carmen.

God sushi på Lanzarote

Sushi på Lanzarote? Den japanska restaurangen Minato serverar sushiläckerheter för den som vill ha omväxling i mathållningen på semestern. Restaurangen ligger i Puerto Calero.

Vikinghuset

Vad gör du när det är final i allsvenskan och du befinner dig på Lanzarote? Du tar dig såklart till restaurang Vikinghuset. Här kan du äta allt från spansk lammgryta till pannbiff med lingonsylt, samtidigt som du kan ta del av de skandinaviska sportevenemang som visas på tv:n. Adress: Avenida de Las Playas 33, Centro Comercial, Arena Dorada, Local 11, 355 10 Puerto del Carmen.

El Grifo

Museo del Vino, eller El Griffo vinmuseum som det också kallas, ligger i La Geria, i en ålderstigen byggnad som anlagts ovanpå den stelnade lavan. Den daterar sig till 1775, och här kan du både avsmaka och inhandla några av de allra ädlaste spanska vinerna som finns. Dessutom kan du se redskap från förr i en spännande och suggestiv miljö.

La Gondola

I Playa Blanca ligger den italienska pizzerian La Gondola som gör mycket goda pizzor. Betjäningen är varmt vänlig liksom atmosfären, och här serveras förutom pizza även sällsynt smakfulla rätter från det spännande italienska köket. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här