Väg i nationalparken Timanfaya på Lanzarote

Upptäck Lanzarote

- 5 olika sätt att utforska Lanzarote

Se mer av Lanzarote! Det karga och nästan utomjordiska landskapet är till för att upptäckas - hyr bil och utforska ön på egen hand eller följ med på en fartfylld jeeptur och se vad Lanzarote har att erbjuda. Här kan du läsa mer om hur du bäst och enklast upptäcker Lanzarote under semestern!

Cykelsemester på Lanzarote

1. Cykelsemester

Lanzarote är verkligen en cykelö. Förhållandena på ön är perfekta för cykelturer och du kan cykla längs huvudvägen eller välja någon av de mindre vägarna som går in i nationalparken Timanfaya, som bjuder på underbart vackra landskapsvyer.

2. Vandring

Att vandra är ett trivsamt sätt att på egen hand njuta av Lanzarotes natur. Det finns gott om olika vandringsstigar, både korta och långa. Vi hjälper dig gärna att peka ut de olika alternativen på kartan. Öns nordsida erbjuder vacker utsikt mot La Graciosa, med kaktusplantager, vulkanlandskap och fina stränder. På södra sidan kan du vandra från Femes ner till Playa Quemada och Papagayostranden.

3. Jeeptur

Att upptäcka ön från en fyrhjuling eller en beach buggy är en rolig och minnesvärd upplevelse. Du kan välja mellan olika turer, som kan anpassas för hela familjen. Men kom ihåg att föraren måste ha körkort! Jeep Safari Tamaran är en av de firmor som erbjuder jeepturer.

4. Ta en långpromenad

Gillar du att sträcka ordentligt på benen? Då rekommenderar vi en långpromenad från Puerto del Carmen, förbi flygplatsen till öns gamla huvudort Arrecife. Det är en vacker promenad på ca 1,2 mil utmed kusten. 

5. Hyr bil

Lanzarotes märkliga natur är verkligen värd att upptäcka på egen hand. Hyr en bil, så har du full frihet att utforska ön på dina egna villkor.


Upptäck de andra Kanarieöarna

Sanddynerna på Fuerteventura

Ö-hoppa

Rederierna Fred Olsen och Armes har både färjor och snabbgående turbåtar som går i skytteltrafik till grannöarna Gran Canaria och Fuerteventura. Båda rederierna finns i Playa Blanca, där du också kan köpa biljetter. Observera att det är olika biljettpriser för turister och permanent bosatta.

Fuerteventura på en dag

Grannön Fuerteventura är väl värd ett besök. Den ligger rakt söderut och har ett helt annat landskap än Lanzarote. Fuerteventuras nationalpark heter Las Dunas och består av en sandöken och utgör en fascinerande del av Fuerteventuras västkust.

La Graciosa

La Graciosa är en vacker liten ö norr om Lanzarote. Här finns en charmig liten fiskeby med ungefär 700 invånare. Det kostar runt 20 euro att ta båten tur-och-retur från Orzola, och det går flera turer dagligen. På fredagar anordnar Videocosta heldagsturer med hämtning på hotellet och engelsktalande guide.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här